Пловдив. Светлините на коледната елха в пловдивския район Тракия“ ще

...
Пловдив. Светлините на коледната елха в пловдивския район Тракия“ ще
Коментари Харесай

Костадин Димитров, кмет на район „Тракия“ в Пловдив: Светлините на коледната елха в района ще бъдат запалени на 2 декември

Пловдив. Светлините на коледната елха в пловдивския регион „ Тракия “ ще бъдат запалени на 2 декември. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив районният кмет Костадин Димитров. По думите му тази година елхата ще е впечатляваща, като светлините ще грейнат в разгара на Фестивала на греяното вино, който се организира в региона. „ Всички дружно тържествено ще дадем начало на идните празници със запалването на светлините на коледното дръвче в Тракия “, добави Костадин Димитров. Той добави, че единствено ден по-рано, на 1 декември, ще бъдат запалени светлините на огромната елха пред Община Пловдив.
Във връзка с продължаващия до 3 декември Фестивал на греяното вино в „ Тракия “, Костадин Димитров уточни, че по сходство на огромните фестивали в европейските столици, събитието подчертава върху изобилието от предписания на обичаната напитка в студените месеци – греяното вино. Гостите на фестивала могат да се допрян до десетки разнообразни вариации на греяното вино, коледни сладки и други вкусотии. Посетителите ще се насладят и на кулинарни изкушения, приготвени на място, на скара или пещ. Цялостната концепция е да се има кътче, което да носи топлота, разноцветност и празнично въодушевление. Осигурена е по традиция и къса вечерна стратегия – концерти, които ще слагат акцент върху българската музика и обичаните групи на генерации българи в три разнообразни музикални стила. Ще вземат участие „ Диана Експрес “, „ Айс Крийм “, група „ Хоризонт “, „ Обратен резултат “ и още доста реализатори, както и посетители от Гърция “, уточни Димитров.
Районният кмет разяснява, че през тези почивни дни протичащото се съставлява по-скоро реклама на събитието до паметника на Кан Крум, като същинската част на Фестивала на греяното вино в „ Тракия “ ще стартира през идната седмица.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР