Пловдив става европейска столица на културата без концертна зала. Мястото

...
Пловдив става европейска столица на културата без концертна зала. Мястото
Коментари Харесай

Ще ви се доплаче, когато видите на какво прилича концертната зала в Пловдив

Пловдив става европейска столица на културата без концертна зала. Мястото е в плачевен тип от години – рисково и за актьори, и за гости. Концертната зала е единствената в Пловдив. Там главен ремонт не е юридически повече от 40 години. По сцената има сложени кофи, които събират дъждовната вода по време на зрелище, оповестява bTV.

Под капещ покрив при всеки дъжд и с падаща мазилка – по този начин в продължение на години артистите от пловдивската опера репетират и изнасят представления.

Гостите също усещат влагата в коридорите и съблекалните. Залата се нуждае от цялостна реорганизация, изясняват от фондация " Дом за пловдивската опера ".

За главен ремонт ще се нужни към 12 милиона, чака се скоро ремонтът да стартира, успокои шефът на бюджетната комисия в Народното събрание.

" Министерството на културата е пуснало в Агенцията за публични поръчки плана, тъй че с цел да се направи това несъмнено в бюджета на Министерството на културата има обезпечени пари”, съобщи Менда Стоянова, ръководител на Комисията по бюджет.От края на предходната година артистите от Пловдивската опера изнасят представления в дома на културата, на сцена чартърен.
Лошата вест е, че през 2019 година когато градът ще бъде европейска столица на културата, ремонтът в концертна зала към момента няма да бъде приключен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР