Пловдив. Съвместната българо-американска подготовка Тракийско лято – 2017“ се провежда

...
Пловдив. Съвместната българо-американска подготовка Тракийско лято – 2017“ се провежда
Коментари Харесай

Започва съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2017“

Пловдив. Съвместната българо-американска подготовка „ Тракийско лято – 2017 “ се организира от 22 до 25 юни 2017 година в региона на град Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата. От българска страна вземат участие формирования от 68-ма бригада „ Специални сили “ и Военноморските сили, както и персонален състав от Министерството на защитата и структурите на директно послушание на министъра на защитата, Сухопътните войски и Военновъздушните сили. От американска страна в подготовката вземат участие транспортни самолети С-130 J „ Херкулес “ и до 50 американски военнослужещи.
По време на подготовката ще се отработват наложителни детайли от подготовката на 68-ма бригада „ Специални сили “, в това число дневни и нощни парашутни скокове от самолети С-130 J „ Херкулес “. Американските екипажи ще правят тактически полети на дребна височина, транспорт на войски и товари, стоварване на тактически въздушни десанти и доставка на филантропична помощ за бедстващо население.
Провеждането на взаимната българо-американска подготовка „ Тракийско лято – 2017 ” ще способства за рационализиране на оперативните качества на подразделенията от заявените за присъединяване в задачи формирования. Българските военнослужещи ще подобрят тактическите си умения и ще обменят опит по осъществяването на задания, техники и процедури, за възстановяване на оперативната съгласуемост по стандартите на Алианса.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР