Пловдив. Съдът пусна на свобода под гаранция от 10 000

...
Пловдив. Съдът пусна на свобода под гаранция от 10 000
Коментари Харесай

Пловдив: Съдът пусна на свобода под гаранция от 10 000 лева кипъреца Димитракис Пирилис, който прегази крадец в имота си

Пловдив. Съдът пусна на независимост под гаранция от 10 000 лв. кипъреца Димитракис Пирилис, който прегази апаш в парцела си, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пловдив . Днес Пловдивският апелативен съд гледа обжалването на мярката му за неотклонение. Неговите юристи Съби Узунов и Константин Давчев желаеха по-лека мярка, откакто на предходна инстанция му бе наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Адвокатите още един път акцентираха положителните характеристични данни на Пирилис и това, че той живее от 17 години в страната ни и се изгода с положително име и престиж измежду жителите на село Болярино и на близките села, като даже им оказва помощ. Освен това няма заплаха да се укрие и е съдействал на следствието.
Пирилис дава работа на доста хора, които към момента не са получили заплатите си, защото е арестуван. Адвокатите акцентираха още, че няма кой да движи бизнеса му, в случай че той е в ареста.
Според юрист Давчев, ромите, които са очевидци по делото, лъжат за доста неща, а техните показания се опровергават от автотехническата експертиза. Тя демонстрира, че прегазването на 30-годишния Петър Гаджов е станало със скорост от 20 км/ч., а не 70 км/ч., както настояват те. По думите на юриста, Пирилис би трябвало да получи по-лека мярка и поради обстоятелството, че е защитавал собствеността си от ромите, които не един път са го крали.
Обвиненият Пирилис призна, че доста съжалява за случилото се и даже се разплака. Той сподели още, че е подготвен да заложи имуществото си в интерес на страната. „ Обичам ромите, даже жена ми, с която пребивавам е такава, а умрелият е неин родственик “, сподели още Пилирис.
Прокурорът Светлозар Лазаров също предложи парична гаранция за кипъреца. Според него Пирилис е пристигнал тук да прави бизнес, а в показанията на ромите в действителност има несъгласия.
Така се стигна до решението на Апелативния съд да освободи кипъреца под парична гаранция от 10000 лв..
Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР