Пловдив. С разполагането на допълнителни сили на НАТО - ставаме

...
Пловдив. С разполагането на допълнителни сили на НАТО - ставаме
Коментари Харесай

Румен Петков, АБВ: С разполагането на допълнителни сили на НАТО в България ставаме мишена с трудно предвидимо развитие

Пловдив. С разполагането на спомагателни сили на НАТО - ставаме цел с мъчно предвидимо развиване на процесите. Това сподели водачът на АБВ Румен Петков по време на конференция в Пловдив, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив. " Три неща държа да подчертая. Текстът на проектодекларацията, която господин Маринов, като депутат, ще показа за разискване с убеждението, че би трябвало да стигне до пленарна зала, има два основни момента. Народното събрание на Република България не поддържа самодейността за определяне на военно наличие на НАТО в България в границите на засилено предно наличие на Алианса по източния фронт ", сподели още Петков.

Лидерът на АБВ уточни, че друга точка в плана на декларация планува Република България да се опълчи на разполагането на нападателни оръжия с нуклеарни бойни глави на територията на страната.

" Това са две решения, които Народното събрание наложително би трябвало да одобри, с цел да е ясно на българските жители каква е позицията на държавните институции, както и Владо подходящо посочи висшият орган - Народното събрание и второ да е ясно на нашите сътрудници и съседи какви са нашите позиции ", съобщи Румен Петков.

Той обърна внимание, че на 4 август 2022 година се навършват 30 години от подписването на Договора за другарство и взаимопомощ сред България и Руската федерация. " Трябва доста точно да се прегледа контракта и уговорките, които двете страни сме поели една към друга. Едностранното нарушение на уговорките, свързани със сигурността от наша страна, ще провокират и съответните контрамерки и реакции. Външно министерство е длъжно да даде и в Комисията по отбратна и сигурност и в Комисията по външна политика този контракт дружно с плана на декларация, за който ние приказваме. Второ, както ген. Петков подходящо посочи, с изключение на срещата Русия - НАТО, се трансформира среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа - Русия. Това е доста жестоко извращаване на обективната обстановка, в която сме. Русия е част от ОССЕ. Какво значи тази среща? Кой инициира тази среща? Всички знаем, че на 1 януари председателството на ОССЕ се поема от Полша. Всички знаем какво е отношението на Полша към Русия. Ако задачата е да се провокира в допълнение напрежение, в случай че задачата е да се провокира в допълнение изостряне - най-лесният път е този. Какво значи организацията да се среща публично и обществено с една от страните, които членуват в нея. Има неща, които будят прекомерно доста въпросителни. За страдание част от тези въпросителни получиха доста безапелационен отговор от страна на Външно министерство на Руската федерация. На първия стадий обявиха, че в диалозите Съединени американски щати и НАТО ще взе участие и Министерство на защитата на Руската федерация. Президентът Путин съобщи, че от избран миг нататък министърът и неговите сътрудници ще имат водеща роля при вземането на решението и си резервират правото да изоставен преговорният развой при избрани условия. Това натягане, докъдето стигаме, къде ни връща? Ще направя всичко, което мога, с цел да извадим стенограмите от диалозите сред канцлера Кол и Горбачов, сред управлението на Съединени американски щати президента Буш - старши и тогавашния държавен секретар на Съюз на съветските социалистически републики Шеварднадзе ", сподели още Румен Петков.

По думите му по този начин ще се знае от кое място се е тръгнало.

" Ние би трябвало да се определим - в случай че желаеме да ставаме цел, в случай че желаеме да стигнем до пагубното състояние - затворени пристанища и затворено въздушно пространство, в случай че желаеме да съсипем туризма, да обявим, че ние ще разполагаме в допълнение въоръжение. Държвата ни ще бъде употребена за логистични цели ", сподели още Румен Петков.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР