Пловдив. С пореден рекорд ще се запомни тазгодишното издание на

...
Пловдив. С пореден рекорд ще се запомни тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Пловдив: Пореден рекорд регистрира четвъртият Народен събор в „Лаута“

Пловдив. С следващ връх ще се запомни тазгодишното издание на Народен събор в парк „ Лаута “, оповестиха за Радио „ Фокус “ - Пловдив от общината. Над 65 хиляди души посетиха парк „ Лаута “ в почивните дни, а участниците в събора бяха на 4000 от цялата страна. Тази година поради разширения мащаб на събитието бяха построени три подиуми. Обектите, в които се продаваха занаятчийски творби, сувенирите и кулинарните изкушения бяха подредени на дължина от един километър.
Кметът на регион „ Тракия “ Костадин Димитров благодари за съдействието на „ Общинска полиция “ и „ Общинска защита “, на Оперативна програма „ Чистота “ и Оперативна програма „ Градини и паркове “, както и на посетителите на Четвъртия Народен събор и го трансфораха в паметен празник.
По време на фестивала имаше концерти на Виевската група, Николай Славеев и бенд, Ансамбъл „ Тракия “, Академичен фолклорен отбор и оркестър към „ АМТИИ проф. Асен Диамандиев “, както и на доста гайдарски сформира, ансамбли, читалища, учебни заведения, клубове за национални танци и самодейци.
Посетителите можеха да избират и сред уроци по национални танци, учебно заведение за национални принадлежности, хоротека, алея на занаятите, на която повече от шейсет занаятчии демонстрираха уменията си, както и фермерски пазар.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР