Пловдив. С полагане на венци и цветя пред паметника на

...
Пловдив. С полагане на венци и цветя пред паметника на
Коментари Харесай

Пловдив: С полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски тържествено бяха отбелязани 182 години от рождението на Апостола на свободата

Пловдив. С полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски тържествено бяха маркирани 182 години от рождението на Апостола на свободата, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив . Поклонението пред паметника на Дякона на централната алея на Бунарджика стартира в 10.00 часа. Водещ на честването бе Златко Павлов, а слово произнесе доктор Петко Георгиев – основен библиотекар на Народна библиотека „ Иван Вазов “, секретар на Комитет „ Родолюбие “ и отдалечен роднина на Апостола. В церемонията по традиция се включиха представителни формирования от Пловдивския гарнизон, Военен духов оркестър, венценосци, членове на Общински комитет „ Васил Левски “ и комитет „ Родолюбие “.
За да почетат 182-рата годишнина от рождението на Васил Левски в общоградското честване участваха ръководителят на Общински съвет Савина Петкова, бригаден военачалник Явор Матеев, пълководец на Силите за специфични интервенции и шеф на Гарнизон Пловдив, заместник-кметът по просвета и туризъм инж. Александър Държиков, заместител регионалният шеф Петър Петров, районните кметове, общински съветници, представители на политически и публични организации, както и десетки жители.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР