Пловдив. Районният съд в Пловдив гледа мярката за неотклонение на

Пловдив. Районният съд в Пловдив гледа мярката за неотклонение на ...

Пловдив: Районният съд гледа мярката за неотклонение на двама от циганите, обвинени за опит за кражба на животни от ферма край село Болярино.

Пловдив. Районният съд в Пловдив гледа мярката за неотклонение на двама от циганите, привлечени като обвиняеми за опит за кражба от ферма край село Болярино, област Пловдив, предаде репортер на Радио "Фокус"-Пловдив. Прокуратурата настоява за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двамата мъже. Срещу тях са повдигнати обвинения за това, че на 11 май 2019 г., в землището на Болярино са направили опит за кражба на две крави от фермата на Димитракис Пирилис, на 60 г., като деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след предварителен сговор между тримата, между които и починалият мъж на 30 г.
В съда стана ясно, че до момента единият от тях, Ангел Георгиев, е осъждан и има 9 влезли в сила съдебни акта. По 8 от тях обвинението е било за кражба и по един – за грабеж. Той е бил в затвора до септември 2018 г., като е бил осъден на „лишаване от свобода“ за срок от две години и осем месеца за кражби на крави от различни собственици, включително и от фермата на кипъреца Димитракис Пирилис. Другият обвиняем – Ангел Иванов, е осъждан два пъти, също за кражби.
Цветана ТОНЧЕВА

Източник: focus-news.net