Пловдив постепенно пребори черната статистика по отношение на смъртността в

...
Пловдив постепенно пребори черната статистика по отношение на смъртността в
Коментари Харесай

Пловдив пребори черната статистика по отношение на смъртността, кремациите - все по-предпочитани

Пловдив последователно пребори черната статистика във връзка с смъртността в града от началото на Коронавирус пандемията. Данните демонстрират, че след първото тримесечие на 2022 година спадът на смъртните случаи е с над 50%.
Прочетете още
След няколко талази на ковид и съвсем двойно нарастване на смъртните случаи под тепетата през 2021 година на база предходните, градът към този момент навлиза в нормалните си равнища на смъртност от преди пандемията. Черната статистика на починалите в Пловдив показваше по над 500 смъртни случая на месец по време на Коронавирус вълните, а в този момент тя е сведена приблизително месечно до към 300 на годишна база. Това заключи за  TrafficNews  директорът на Оперативна програма „ Траурна Дейност ” Пловдив Коста Попов.

В град Пловдив най смъртоносните месеци през 2022 година са били януари, февруари и март , като през последния стартира и спадът на смъртните случаи. Годината започва 450 умряли през януари и 438 през февруари . През март броя пада до 387 души, а през Април до 317.

През летните месеци смъртността в града понижава още повече, което е обикновено за този сезон от годината, обясни шефът на общинското дружество.

Регистрираните смъртни случаи в Пловдив за месец май са 259, а за юни – 251. През юли и август се следи леко повишаване, надлежно до 303 и 297 души. От тогава до края на ноември смъртността се задържа до към 300 умряли на месец: септември – 299, октомври – 319 и ноември - 309 . За съпоставяне през октомври и ноември предходната година, живота си изгубиха по над 510 души.

Макар, към този момент да няма проблем при погребенията на хора умряли в резултат на COVID-19, от ден на ден хора избират кремацията пред общоприетите погребения.

„ Не се следи спад на искащите кремация за околните си, даже стават още по-предпочитани. По време на пандемията ползата към кремация беше засилен и поради обстоятелството, че имаше доста ограничавания и не се разрешаваха погребения. Тази наклонност обаче продължи и кремацията стана все по-популярна.

С местата в гробищните паркове постоянно е имало проблеми, само че се оправяме. Точно тази кремация се явява и нашето избавително въже. Повечето хора към този момент я избират и поради това, че е по-просто като осъществяване. Урната дава доста по-големи благоприятни условия за слагане и предпазване, а и по-малко разноски за в бъдеще и е все по-предпочитана.

Вече се построиха доста урнови стени и това дава успокоение на хора, които се тормозят, че няма да намерят гробно място. Отделно урната предлага и доста повече преимущества и може да се сложи на четири места – на стена, в естествен гроб, в урнов гроб и у дома ”, обясни Коста Попов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР