Пловдив отчита 153 процента ръст на приходите от туризъм спрямо

...
Пловдив отчита 153 процента ръст на приходите от туризъм спрямо
Коментари Харесай

153 процента ръст на приходите от туризъм за първите пет месеца в Пловдив спрямо 2021 г.

Пловдив регистрира 153 % растеж на приходите от туризъм по отношение на първите 5 месеца на 2021 година и 9% повече по отношение на същия интервал през 2019 година, разгласи шефът на отдел " Туризъм " Юлияна Йорданова.

От януари до май общият брой на записаните нощувки е 173 770 и това е растеж от 97 % по отношение на интервала през 2021-а.

" Най-много туристи от Турция, Гърция, Германия, Румъния, Испания, Нидерландия, Италия, Обединеното кралство и Франция са избрали да посетят Пловдив. Интересна е наклонността за увеличение на туристите от Съединени американски щати ", заключи Йорданова.

" Като град, спечелил в класацията за „ Най-добра европейска дестинация “ за 2022 година в 13-то издание на влиятелната ранглиста European Best Destinations, предстоящо ползата на туристите се усилва. Факт е, че единствено за няколко месеца в Пловдив отвориха порти четири хотела с висок клас категоризация. Градът ни е прелъстителен с разнообразни типове туризъм - исторически, кулинарен, събитиен ", разяснява и зам.-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР