Пловдив. Община Пловдив е възложила вътрешно обследване и анализ на

...
Пловдив. Община Пловдив е възложила вътрешно обследване и анализ на
Коментари Харесай

Община Пловдив започва обследване и анализ на актуалното състояние на Зоопарка

Пловдив. Община Пловдив е упълномощила вътрешно проучване и разбор на положението на Зоопарка. Това заяви кметът Здравко Димитров, откакто разпореди осъществяването на обследването на зам-кмета по строителство и вложения Пламен Райчев, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра.

Целта на разбора е да се види какво е положението на Зоологическата градина, откакто строителните действия бяха прекъснати преди 7 години.

„ Искаме да проверим каква е амортизацията на осъществените строително-монтажни работи и на тази база да се реши какъв брой средства ще трябват за възможен ремонт и премахване на проблемите, които неизбежно са зародили във времето. Все още не сме получили публично решението на Окръжен съд – Пловдив и само в уеб страницата им прочетохме какво отсъждат. След формалното му приемане и ние като възложител, и компания „ Запрянови – 03 ” като реализатор можем да апелираме в законоустановения период “, разяснява Пламен Райчев.

Едва откакто обследването приключи, ще стане ясно какъв брой тъкмо средства са нужни за цялостното довеждане докрай на Зоопарка. Заместник-кметът разясни, че в проектобюджета на Община Пловдив за 2022 година са планувани 1,5 милиона лв. за довършителни действия, като в сумата ще бъдат включени и ремонтните работи по строителството до момента.

Ако средствата се окажат незадоволителни, в бюджета за идната 2023 година ще бъде заложен и остатъкът от сумата, нужна за откриването на Зоологическата градина.

Кметът Димитров е разпоредил обследването и разбора, както и отчетът за нужните средства, да са подготвени до края на месец март.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР