Пловдив. На специална церемония в Пловдив наградиха военнослужещ от Съвместното

...
Пловдив. На специална церемония в Пловдив наградиха военнослужещ от Съвместното
Коментари Харесай

На специална церемония в Пловдив наградиха военнослужещ от Специалните сили, завършил една от най-трудните школи за лидерство в САЩ

Пловдив. На специфична гала в Пловдив наградиха военнослужещ от Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО), приключил сполучливо едно от най-трудните образования в американската войска, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив .

Рейнджърът - лейтенант Антонио Чучуков е и първият интернационален студент, спечелил премията " William O.Darby ".

За церемонията особено в Пловдив пристигнаха американският дипломат у нас Херо Мустафа и военното аташе на Съединени американски щати.

Тя поздрави " необикновено надарените бойци от Специалните сили “ и означи, че за нея е чест да бъде тук с тях. Херо Мустафа сервира и персонални поздравления към младия рейнджър Антонио Чучуков за неговите триумфи и за това, че е приключил с отличие една от най-трудните школи за водачество в Съединени американски щати. След това му сервира и посланическа монета, с която изрича уважението си. " Лейтенант Чучуков е положил доста труд, неизменност и убеденост. Знаем, че ще реализира още доста велики каузи “, сподели Мустафа.

" Както и преди сме казвали - вашата мощ е и нашата мощ и ние сме уверени, че България ще продължава по същия път и това, което Вие до момента сте правили като постижение, с цел да бъде родината Ви безвредна, мощна и суверенна страна “, добави американският дипломат.

Командирът на Съвместното командване на специфичните интервенции ген.-майор Явор Матеев набеляза някои значими неща от биографията на младия боец, като сподели, че той има по-малко от година работа и че е приключил преди няколко месеца Военното учебно заведение във Велико Търново, и че той е един от малцината особено подбрани и завършващи курсанти да служат в редовете на Специалните сили.

" Със своята къса работа при нас и това, което направи по време на образованието си в Съединени американски щати, той демонстрира, че във военното учебно заведение влизат единствено почтени младежи и девойки, които вярно са създали своя избор в живота и знаят по какъв начин да пазят достойнството на Българската войска и татковина. Той би трябвало да бъде образец за всеки от нас и за всеки офицер от БА. Само по този начин, в границите на доста тежки и съществени тествания и за волята, и за духа, човек може да отбрани своя личен престиж и този на Специалните сили, както и на БА. Лейтенант Чучуков е образец за подражателство “, сподели още Матеев.

Той изрече убеденост, че тези негови триумфи ще му бъдат пиедестал за неговата служебна кариера в БА.

Чучуков също благодари на управлението на Специалните сили за това, че са повярвали в него и изрече удовлетворение от това, че е съумял да отбрани с името си достойнството на България в интернационална среда.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР