Пловдив. Марица (Пловдив) постигна петата си поредна победа, но загуби

...
Пловдив. Марица (Пловдив) постигна петата си поредна победа, но загуби
Коментари Харесай

Марица загуби първи гейм за сезона, но победи и Казанлък

Пловдив. Марица (Пловдив) реализира петата си поредна победа, само че загуби първия си гейм от началото на сезона в Национална волейболна лига Демакс. В петъчната вечер в пловдивската зала Сила шампионките реализираха триумф с 3:1 (25:18, 25:16, 17:25, 25:18) над един от главните кандидати за медали – вицешампионките от Казанлък Волей (Казанлък), след 90 минути игра. Момичетата на Борислав Крачанов резервираха първото място в класирането, към този момент с актив от 15 точки и 15:1 гейма. С пет победи и същия точков актив, само че с един изигран мач повече и по-слабо геймово съответствие, е предследвачът ЦСКА (София). За страдание, поради дискриминационната заповед на здравното министерство в залата да се позволяват единствено жители с по този начин наречените зелени документи още веднъж доста малко фенове съумяха да се насладят на играта на Жълто-сините онлайн от трибуните.

В първия гейм Марица наложи надмощието си най-много с помощта на по-добрата си игра в нахлуване. Силвана Чаушева затрудни гостенките и от линията за осъществяване на сервис и записа пет точки в гейма, а крайното 25:18 бе реализирано с блокаут на Александра Миланова. Розите демонстрираха бодлите си при започване на втората част и даже съумяха да пернат с три точки напред при 9:6. След 8:10 обаче пловдивчанки направиха серия от шест следващи точки при сервиси на Кристина Гунчева и страхотна игра на Дима Ушева на обсада и поеха надзор върху резултата. Влязлата от ъгъла Ива Дудова затвори гейма с блокаут за 25:16.

Този поврат не отхвърли гостенките и те продължиха да бъдат настоятелни и в идващия гейм. С общо 10 точки от Мария Кривошийска, гарнирани с три точкови блокади от Ивайла Чавдарова, Казанлък сподели предимство в третата част и я взе с безапелационното 25:17, завършено с офанзива на някогашната маричанка Никол Дулева за последната точка. Миланова бе във вихъра си през четвъртия гейм. Тя записа седем сполучливи офанзиви и един ас, а Ушева означи победното 25:18, затваряйки мача в интерес на шампионките.

Силвана Чаушева стана топреализатор на мача с 19 точки за победителките, следвана от Александра Миланова и центъра на гостенките Мария Кривошийска с по 14. Силен мач направи и разпределителката на Марица Кристина Гунчева. Тя означи пет точки, от които един ас, една обсада и три офанзиви при 100% успеваемост в нахлуване.

В сряда, 8 декември, от 19:00 б.в. в пловдивската зала Колодрума Марица посреща турския гранд Фенербахче Опет (Истанбул) в първия си домашен мач за сезона в Шампионската лига, а три дни по-късно, на 11 декември от 18:00 б.в. Жълто-сините гостуват на третия в класирането ДКС Варна (Варна) за идната си среща от НВЛ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР