Пловдив е моята България, казва Мария Капон - един от

...
Пловдив е моята България, казва Мария Капон - един от
Коментари Харесай

Капон: Богатите страни не се управляват от хора с анцузи

Пловдив е моята България, споделя Мария Капон - един от най-разпознаваемите и обичани политици под тепетата. Тя не жали сили и средства, с цел да подкрепя развиването на града.

Още преди 13 години Капон се изправи против корупцията и предложи в България да се организира Операция „ Чисти ръце “. Днес цялото общество у нас води тази борба.

Мария Капон е втора след лидера Николай Хаджигенов в листата на „ Изправи се! Мутри вън! “ в Пловдив.

 

- Г-жо Капон, по както предизборната акция в този момент се отличава от предходната, която бе единствено перди три месеца?

- За мен всичко се трансформира в една акция. Втората преля незабавно след първата. Но разлика въпреки всичко има. Успяхме да гласуваме оставката на Борисов и през днешния ден е време да приказваме не просто за отговорността, която би трябвало да понесат корумпираните, а да предложим метода, по който ще ръководят почтените и интелигентните.



- Какво успяхте да свършите като представител на Пловдив в 45-тото Народно заседание?

- Трудно ще мога да възпроизведа всичко, направено за тези дълги 9 дни, които се оказаха къси за България. Като започнете с преизчисляването на пенсиите и основаване на комисия за Росенец, минете през повдигането на прага за Данък добавена стойност, премахването на синия ваучър за водачите и стигнете до печата, който към момента слагаме на всички документи – безумство за XXI-ви век. Десетки неща, за които не остана време, само че въпреки всичко показахме, че имаме потенциал, с цел да променим България.

Нито Николай, нито Арман, нито аз, нито Валя, сме отишли, с цел да получаваме заплата. Ние сме в Събранието, с цел да свършим това, което бурните и цялостни с яд площади на България желаеха и ще го свършим до дъно. Не просто мутрите - вън “, а интелекта – вътре, тъй като богатите страни се ръководят от умни хора, а не от хора с спортни екипи.

- По-честни ли ще са изборите в този момент – с напълно машинния избор?

- Надявам се. Енергията на хората е единственото, което може да ни помогне. Ако получим по-сериозна поддръжка, жителите ще получат по-сериозни промени. Аз не мога да им давам обещание кебапчета, почивки на Канарските острови, само че мога да им подсигурявам, че имаме прелестна страна и прелестни българи, част от които са в чужбина, които с нашата политическа воля могат да създадат страната ни едно цветущо място за живеене.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР