Пловдив е един от множеството областни градове, в които ГЕРБ

...
Пловдив е един от множеството областни градове, в които ГЕРБ
Коментари Харесай

ГЕРБ разгроми БСП в най-европейския областен град у нас

Пловдив е един от множеството регионални градове, в които ГЕРБ разгроми Българска социалистическа партия на вота за европейските избори на 26-и май. В Европейската столица на културата по последни данни, преди формалните крайни резултати от изборите, ГЕРБ води левицата с близо 9% - надалеч над плануваната минимална преднина за ръководещата партия.

Можем да определим заслугата за красноречивата победа на ГЕРБ на кмета на Града под тепетата и водач на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев, който се употребява със справедливо доверие от пловдивските жители, преизбрали го за втори мандат.

След изборните резултати в интерес на премиера Борисов и ръководещата партия, Тотев показа пред медии, че персонално е получавал позвънявания по време на изборния ден от министър-председателя, с цел да ревизира по какъв начин върви гласуването за ГЕРБ е Европейската столица на културата. Това единствено по себе си приказва за това какъв брой значим е Пловдив като емблема за България пред Европа. След тези резултати изцяло допустимо е Иван Тотев да завоюва локалните избори и да продължи длъжността си като кмет и в трети мандат. Все отново той означи, че това в действителност значително зависи от ГЕРБ.

Именно по време на сегашния мандат на кмета Тотев Пловдив бе определен за Европейска столица на културата. Това се дължи на огромна подготовка и редица обновления, които претърпява огромният регионален град. Всяка година се влага от общината в реновиране, поддръжка и реституция на обекти със статут на недвижимо културно завещание. Сред тях са Римският стадион и Малката ранно – християнска базилика на булeвард „ Княгиня Мария Луиза “, мозайките на Голямата базилика които са едни от най-посещаваните забележителности на града, както и обзавеждането на „ Клианти “ – най-старата възрожденска къща в Стария град, в чието възобновяване са вложени един милион лв. и доста други.

Още при започване на първия си мандат през 2011 година Тотев се погрижи и за инфраструктурата посредством разширение на пътя Пловдив-Асеновград.

През 2018-а Общинският съвет на Пловдив реши да обезпечи заделянето на близо 45 милиона лв. за основни инфраструктурни планове на града. 15 милиона са за реализацията на дълго чакания пробив "Модър-Царевец ", който обезпечава директна връзка сред регионите "Южен " и "Западен ".

За реконструкцията на Дондуковата градина се отпускат 4,5 милиона лв., близо 13 милиона лв. се заделят за построяването на новия плувен комплекс с олимпийски размери, а 15 милиона лв. - за обновяването на стадион "Пловдив ". Част от парите са планувани в Бюджет 2019, а останалите - в идващите години.

Няма по какъв начин активността по превръщането на Пловдив и поддържането на статута му на един от най-значимите и красиви градове у нас в очите на Европа, да не дава огромни поръчки и за бъдещо доверие и триумф на ГЕРБ в лицето на Тотев. Ще поживеем и ще забележим.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР