Пловдив. Десетки пловдивчани се събраха тази вечер в 20 часа

...
Пловдив. Десетки пловдивчани се събраха тази вечер в 20 часа
Коментари Харесай

Десетки пловдивчани се събраха на протест в кв. Капана, за да кажат „не“ на насилието и в подкрепа на Митко - уличен продавач на чорапи

Пловдив. Десетки пловдивчани се събраха довечера в 20 часа в кв. " Капана " на алегоричен митинг, с цел да кажат „ не “ на насилието и в поддръжка на Митко и на човещината, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . Протестът с чорапи бе проведен в обществената мрежа, поради експанзия, проявена от притежателя на заведение.

Пловдив настръхна против притежателя на заведение в емблематичния кв. Капана, пред което нощес се е разиграла извънредно грозна сцена. На видеоклип, сниман от жители се вижда по какъв начин мъжът изхвърля чорапите на Митко, който е махленски продавач, и по какъв начин го удря мощно с глава, след което момчето се олюлява. Благодарение на притежателите на прилежащи заведения агресорът е спрян. Момчето е с умствена непълнота, само че с извънредно положително сърце и не прави нищо неприятно на хората. Затова всички го обичат и го считат за част от квартала.

Тази вечер всеки си закупи чорапи от момчето, с което ще подкрепи него и фамилията му. Пловдивчани с решителност споделиха още, че няма място за човеци с " мутренско " държание в града и бойкотираха заведението Yellow dot, което се намира на улица “Христо Дюкмеджиев ”. Биячът е затворил, а пред него се натрупат остарели чорапи от протестиращите. Протестите ще продължат и на следващия ден и в други ден. " Ако не сте безразлични към това, което се е случило с Митко, елате да хвърляме мръсни чорапи по заведението Yellow dot! И в неделя, 30 май, от 15,00 часа, приканват пловдивчани.
Митко наивно описа, че е обичай, тъй като имало проблем поради някакъв чадър, който трябвало да върне.

Социалната мрежа също прегря през целия ден с пост, в който се споделя „ Умът ми не го побира по какъв начин може да посегнеш на такава душа. НЕуважаемият юрист грубо бърка в случай че си мисли, че може да пристигна в нашия град и да атакува един от хората, виновни за неподрпавения сексапил и остроумие, които Пловдив има.
Считам, че като жители на най-стария град в Европа и европейска столица на културата сме длъжни да отговорим уместно на тази низост, по тази причина моля към вас да бойкотирате заведението Yellow dot на улица “Христо Дюкмеджиев ”,. Отправям молба да споделите за случката на всичките си другари и познати и също да си закупите чорапки от Митко в символ на взаимност. Благодаря авансово на всеки отзовал се! "

Стана ясно, че заведението е благосъстоятелност на юриста Ивайло Пенов, който е от София. Твръди се, че той е с редица дисциплинарни санкции като юрист и присъда за машинация от Варненския съд.

Близо 3000 подписа събра до момента и петиция „ Да накажем индивида, който атакува Митко “. " Подпишете се, с цел да можем да изразим гражданската си позиция и с цел да не стоим безучастни пред несправедливостите! ", написа в петицията.

Днес Районна прокуратура – Пловдив също се самосезира по излъчения в медиите видеоклип и разпореди инспекция за осъществено принуждение по отношение на мъж в кв. " Капана “ в Пловдив.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР