Пловдив. Апелативният съд отложи за 13.30 часа заседанието си за

...
Пловдив. Апелативният съд отложи за 13.30 часа заседанието си за
Коментари Харесай

Пловдив: Апелативният съд отложи за 13.30 часа заседанието за мярката на мароканеца, обвинен в терористична дейност и принадлежност към ИДИЛ

Пловдив. Апелативният съд отсрочи за 13.30 часа съвещанието си за мярката за неотклонение на Науфал Рашид Зохри, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”- Пловдив . 34-годишният мароканец е разгласен за интернационално търсене от Кралство Мароко по обвинявания за терористична активност и принадлежност към ИДИЛ. На делото не се яви юристът на арестувания, който също бил в Хасковския съд. Науфал Рашид Зохри бе доведен в съда под засилена защита.
Мароканецът бе арестуван на 13 януари дружно с 27 сирийци на границата покрай свиленградското село Сладун. Първоначално той се показал за сириец, като посочил подправен паспорт. Бързо била открита същинската му идентичност след експертиза по лицево различаване.
Според прокурор Димитър Ангелов, откакто на първа инстанция е взета мярката за краткотрайното му задържане най-вероятно има безапелационни доказателства, че мароканецът е член на ИДИЛ и несъмнено е осъществявал терористична активност. Когато бъде направено настояването от мароканските управляващи, той ще бъде екстрадиран. Това би трябвало да стане за периода на краткотрайното му задържане.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР