Пловдив. Апелативен съд - Пловдив потвърди домашния арест на турски

...
Пловдив. Апелативен съд - Пловдив потвърди домашния арест на турски
Коментари Харесай

Апелативен съд - Пловдив потвърди домашния арест на турски гражданин от ирански произход, издирван с червена бюлетина за измама

Пловдив. Апелативен съд - Пловдив удостовери домашния арест на турски жител от ирански генезис, търсен с алена бюлетина за машинация. Това оповестиха от пресцентъра на Съда . Той е търсен с алена бюлетина от Интерпол по искане на правосъдните управляващи в Иран за арест и екстрадиция за закононарушение „ машинация “ със стойност на предмета на закононарушението 240 000 щатски $, осъществена посредством илюзия и показване на преправени документи, за което се планува оптимално наказване 7 години „ отнемане от независимост ” в Иран.

Окръжна прокуратура – Хасково е внесла митинг в съда с искане лицето да бъде арестувано с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а определението на Хасковския областен съд да бъде анулирано.

Апелативните магистратите одобриха, че с оглед неналичието на данни за наказание на Я. С., който е електроинженер по специалност, възрастта му, непрекъснатият му адрес в страната по местопребиваването му – Р Турция, Истанбул, съществуване на семейство и метод на живот, сочат липса на заплаха той да се укрие и осуети провеждането на същинското произвеждане по екстрадицията му. От друга страна обвиненият има няколко болести и предоставена гаранция от негов български сътрудник, който му е обезпечил жилището си в София. Според съда няма заплаха лицето да напусне страната, още повече, че му е наложена възбрана за овакантяване на България и електронно наблюдаване посредством слагане на електронна гривна.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР