Плодовете на растението хинап, идващи от Азия, убиват раковите клетки.

...
Плодовете на растението хинап, идващи от Азия, убиват раковите клетки.
Коментари Харесай

Нови лабораторни изследвани: Суперхраната хинап убива раковите клетки

Плодовете на растението хинап, идващи от Азия, убиват раковите кафези. Това откриха нови лабораторни проучвания, резултатите от които неотдавна бяха оповестени в списание Food&Function.
Хинапът е прочут в България и като жожоба, финап, барбарошка или китайска фурма и се категоризира като една от най-модерните суперхрани, поради множеството потребни субстанции, които съдържа.
Плодовете на хинапа са с високо наличие на витамин С – към 15-18 пъти повече, в сравнение с в цитрусите и над 200 пъти повече от ябълките.

Богати са също на витамините А, B2 и P, протеини, флавоноиди, сапонини, танини и киселини. От минералите съдържат най-вече калций, желязо и фосфор.
Листата на това храстовидно растение също са отличен източник на потребни хранителни субстанции – витамин B1, катехини, дъбилни субстанции и уронови киселини.
Плодовете на хинапа имат свойството да убиват раковите кафези на белия дроб, гърдата и простатата, сочат данни от изследване.
Те предизвикват „ вътрешен стрес “ на туморите, съгласно откриватели от Кралското общество по химия. Резултатите са оповестени след голям брой опити в лаборатории.

Ето за какво не е потвърдено, че потреблението на тези плодовете помогне при лекуването на рак. В китайската медицина обаче те се употребяват при бодърствуване, загуба на вкус и диария.
Изследователите считат, че екстрактите от плода на хинап могат да се употребяват при лекуване на рак в обичайна китайска медицина.
Въпреки това екипът, направил проучването, декларира, че са нужни спомагателни изследвания, с цел да се дефинира по какъв начин това растение предизвиква гибелта на раковите кафези.

Вижте някои от другите потребни свойства на китайската фурма:
– Плодовете на хинапа намаляват артериалното налягане и контролират холестерола. Укрепват имунната система, усилват физическата устойчивост и защищават от повишение на тежестта.
– Костилките на плодовете оказват помощ при болки в корема и кожни пострадвания.
– Корените на дървото подтикват растежа на косата и облекчават признаците при разнообразни типове шарка.
– От кората на хинапа се прави разтвор, който оказва помощ при очни възпаления.

Чаят от хинапа успокоява нервите, възстановява съня и отстранява тревогата. Отвара от корените на растението се употребява като укрепващо средство за косата. За превъзмогване на косопада и усилване растежа на косъма в продължение на към месец би трябвало всеки ден с нея да се мие главата. Приготвя се от 20 г нарязани на ситно корени, които се варят на водна баня половин час в ½ л вода, като се разбъркват непрестанно. Течността може да се приема и като понижаващо температурата средство, като се пие 3 пъти дневно по 1/3 чаша по време на хранене.
Инфо: Актуално

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР