Плеймейкърът на Борусия (Дортмунд) Джейдън Санчо не е получил жълт

...
Плеймейкърът на Борусия (Дортмунд) Джейдън Санчо не е получил жълт
Коментари Харесай

В Германия ще разследват случая с жълтия картон на Санчо

Плеймейкърът на Борусия (Дортмунд) Джейдън Санчо не е получил жълт картон в мача с Падерборн за митинга си поради гибелта на американеца Джордж Флойд, а тъй като си е свалил тениската. Това обявиха от Германския футболен съюз.

Санчо смъкна горната част на екипа си след първия от общо трите си гола при триумфа с 6:1 в неделя, а на полото под тениската му бе изписано " Справедливост за Джордж Флойд ", който бе погубен при полицейска акция на 25 май край Минеаполис.

Малко по-късно в хода на мача съотборникът на Санчо Ашраф Хакими също се разписа и също сподели известие в памет на убития американец, само че той не бе глобен от съдиите. Според футболния съюз обаче Хакими не е свалил екипа си, а единствено го е повдигнал, което не е нарушаване на правилника за картон.

" Санчо изрично нарушава точка 12 от правилника и това няма нищо общо с политическите послания ", сподели Луц Михаел Фрьолих, състезателен шеф на елитните съдии към Германския футболен съюз.
" Почти невероятно е за даден арбитър да разчете политическо, религиозно или различен тип обръщение или картина по време на мач ", добави Фрьолих.

От Германския футболен съюз прибавиха, че ще преразгледат случаите със Санчо, Хакими и футболиста на Шалке Уестън МакКени, който излезе с лента с надпис " Справедливост за Джордж ".

Срещу Маркъс Тюрам, който коленичи, откакто вкара гол на Унион Берлин в неделя, няма да бъдат предприемани наказателни ограничения, защото този знак може да бъде интерпретиран по доста способи и не носи ясни политически знаци, показаха още от федерацията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР