Плевенски полицаи установиха и задържаха извършител на побой. Разследването е

...
Плевенски полицаи установиха и задържаха извършител на побой. Разследването е
Коментари Харесай

Пребиха крадец на кабел от частен имот - за побоя е задържан собственикът на имота

Плевенски служители на реда откриха и задържаха причинител на побой. Разследването е почнало на 29 август след постъпил сигнал в 4:20 часа за мъж в безпомощно положение в село Опанец. Незабавно е изпратен полицейски екип, който е открил самоличността на потърпевшия -39-годишен.С кръв по лицето, разкъсно-контузни рани по главата и с избити зъби той е прегледан в ЦСМП при УМБАЛ " Д-р Георги Странски " – Плевен. Отказал е хоспитализация и е напуснал лечебното заведение.

В 7:45 часа мъжът е открит в безпомощно положение в микробус в Западна индустриална зона на град Плевен. По неотложност е настанен за лекуване в клиника по неврохирургия с тежка черепно-мозъчна контузия. Направена му е животоспасяваща интервенция и е настанен в реанимация в медикаментозна кома.

От извършените оперативни дейности е открито, че 39-годишният при опит да извърши кражба на проводник за трифазен ток в частен парцел в село Опанец е хванат на място от притежателя. Той е нанесъл на причинителя побой с ръкохватка на селскостопански инструмент.

Местопроизшествието е посетено от полицейски чиновници. Намерени и конфискувани са голям брой следи от биологичен материал, отнетия проводник, както и дървената ръкохватка.

55-годишният притежател е арестуван за период до 24 часа по ЗМВР. По случая е известен дежурен прокурор в районна прокуратура - Плевен за закононарушение по член 129, алинея 2 по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс. Образувано е досъдебно произвеждане.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР