Плевенската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 24-годишна

...
Плевенската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 24-годишна
Коментари Харесай

Съдът в Плевен гледа дело срещу 24-годишна българка, обвинена от австрийската прокуратура

Плевенската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт против 24-годишна българка за осъществени обири и за прилагане на непознати банкоматни карти в Австрия. Досъдебното произвеждане е извършено по признат трансфер на наказателно произвеждане на прокуратурата в австрийския град Линц, оповестиха през днешния ден от държавното обвиняване.
Обвиняемата Д.К. към този момент е осъждана за осъществени от нея закононарушения – опити за кражба в Испания и в Холандия. На 29 септември м.г. тя била в шопинг-мол „ Плюс–сити “, в град Пашинг, Австрия. По същото време там била и 73-годишната К.Р. Възрастната жена носела раница на гърба си. Д. К. се доближила и без жертвата да разбере взела от раницата й портмоне. В него имало електронна карта за обществено обезпечаване и банкоматна карта. Още същият ден нашенката два пъти теглила пари от отмъкнатата банкоматна карта – първо 500 евро, а по-късно още 2500 евро, твърди прокуратурата.
Второто обвиняване е за закононарушение, осъществено на 13 октомври 2017 година Д. К. била в супермаркет „ Меркурмаркет “ в град Обералм, Австрия. По същото време в магазина била 84-годишната А.Б., която плащала направени от нея покупки. След като старицата прибрала в чантата портмонето си, обвинената се доближила и го откраднала. В него имало 150 евро, здравно-осигурителна карта и банкоматна карта. На другия ден Д.К. употребила банкоматната карта в Залцбург и изтеглила 400 евро.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР