Плевен. В навечерието на 24 май – Ден на българската

...
Плевен. В навечерието на 24 май – Ден на българската
Коментари Харесай

Плевен: Медицинският университет в града проведе ежегодното състезание „Аз говоря български език“ за чуждестранни студенти

Плевен. В навечерието на 24 май – Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност – Медицински университет – Плевен (МУ - Плевен) организира обичайното съревнование за задгранични студенти " Аз притежавам български език ". Това оповестиха от пресцентъра на МУ - Плевен . То се провежда всяка година от преподавателите по български език към Департамента за езиково и профилирано образование, с цел да бъдат оценени и възнаградени напъните на задграничните студенти за преодоляване на българския език. Състезанието се организира в два кръга: първият е във формат показване на участниците и разговор " Лекар-пациент ", а вторият – българска граматика и здравна лексика.
Тази година в надпреварата взеха присъединяване задгранични студенти по " Медицина " в 4 курс с отличен триумф по български език: Джелилат Карийм, Намрата Томас, Баргав Вора, Лайла Калан, Шерин Съни, Свикрити Шарма и Найна Джонсън. Всички те демонстрираха забележителни знания по български език пред журито от преподаватели в състав: ръководител - ст. прочие Адорея Бенева и членове – ст. прочие Красимира Къндева и прочие Стелиян Пенков. За отличното си показване всички те бяха наградени с грамота, речник и подаръчна чанта. За отличник в класирането бе разгласен Баргав Вора, студент в 4 курс по „ Медицина “, жител на Индия, който ще бъде почетен с наградата „ Отлично асимилиране на български език от задграничен студент 2019 “. Той ще получи премията си персонално от ректора на висшето учебно заведение проф. доктор Славчо Томов на съвещание на Академичен съвет във връзка на 24 май.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР