Плевен ще бъде домакин на Национален фестивал на спорта, здравето

...
Плевен ще бъде домакин на Национален фестивал на спорта, здравето
Коментари Харесай

Светила в кардиологията разкриват как да пазим сърцето си здраво

Плевен ще бъде хазаин на Национален фестивал на спорта, здравето и дълголетието на 3 октомври, оповестяват уредниците.

Фестът ще стартира със здравен панел, отдаден на сърдечно-съдовите болести.

Светила в кардиологията ще приказват по какъв начин да се резервира сърцето крепко до дълбока напреднала възраст, кои са признаците на рискови сърдечно-съдови болести, по кое време да се посети кардиолог. Срещата на 3 октомври е от 10.00 до 11.30 ч. в залата на Военния клуб. Ще вземат участие проф. доктор Арман Постаджиян - ръководител на Българска лига по хипертония, шеф кардиологично поделение в УМБАЛ "Св. Анна " - София, проф. доктор Снежана Тишева - шеф Клиника по кардиология и ревматология в Медицинския университет /МУ/ в Плевен и доцент доктор Надя Станчева от Клиниката по кардиология към МУ-Плевен. Целта е да се показа информация по какъв начин човек да се защищава от този тип болести, оповестяват от Община Плевен.

Ще има и демонстрации за вярно премерване на кръвно налягане и кои физически извършения са подобаващи за всеки. Входът е свободен.

Организатор е Българската асоциация "Спорт за всички ". Инициативата е под патронажа на Министерството на младежта и спорта и Общината. Здравният панел е проведен от Българска лига по хипертония и Институтът за здравно обучение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР