Плевен. Предстои подписване на коалиционно споразумение между ПП АБВ и

...
Плевен. Предстои подписване на коалиционно споразумение между ПП АБВ и
Коментари Харесай

Цветан Антов, АБВ: Партията има ясни кандидати за кметове в част от общините на област Плевен, предстои подписване на коалиционно споразумение със ЗС „Александър Стамболийски“

Плевен. Предстои сключване на съдружно съглашение сред Политическа партия АБВ и ЗС „ Александър Стамболийски “ за идните локални избори в област Плевен, осведоми по време на конференция регионалният координатор на Политическа партия АБВ за Плевен Цветан Антов. Той уточни, че в по-голямата част от общините към този момент има изясненост за претендентите за кметове и за общински съветници. Това оповестиха от пресцентъра на партията .
В община Белене от учредителен комитет с необятна гражданска поддръжка и разнообразни партийни структури ще бъде издигната кандидатурата за кмет и лидер на листата с общински съветници на Красимир Грунчев, общински водач на Политическа партия АБВ. В община Левски листата на АБВ ще бъде независима листа за общински съветници и претенденти за кметове на кметства.
В община Пордим АБВ ще бъде в коалиция със настоящия кмет Детелин Василев за кмет и ръководителя на Общинския съвет е Павлина Антонова, която е и общински ръководител на партията. Антов уточни, че в последните 4 години е общината се ръководи добре, в реда на нещата е да се поддържа управлението на общината.
В община Искър АБВ ще бъдат в необятна коалиция, подкрепена от досегашния кмет Валентин Йорданов, ще имат и личен претендент за кмет на село Долни Луковит, който към този момент ръководи там два мандата.
В община Гулянци ще издигнем независима кандидатура за кмет и листа с общински съветници, както и, по опция, повече независими претенденти за кметове на кметства, уточни още Цветан Антов.
„ В Долни Дъбник сега сме в коалиция със земеделците, имаме представител в Общинския съвет, който е и зам.-председател на Общински съвет. Там ще продължим по същата формула, добави Антов. Той акцентира, че към момента няма изясненост към претендентите за кмет на АБВ в общините Червен бряг, Кнежа и Долна Митрополия. Румен Петков обаче акцентира, че първичната позиция на партията е да поддържат за кмет на община Червен бряг инж. Данаил Вълов, с който към този момент се водят диалози.
Кандидатът за кмет от АБВ на Община Никопол Любомир Мачев сподели, че от преди към година е почнала подготовката за локалния избор, подготвена е даже и листата с претенденти за общински съветници. Той уточни, че към този момент има оказван политически напън върху претенденти за кметове в Община Никопол. Мачев разгласи и някои от към този момент ясните кандидатури: на с. Новачене – Серьожа Чепрянов, Муселиево – Валентин Костадинов, Въбел – Стоян Дамянов, Дебово – Калоян Кръстев, Драгаш челник – Людмил Иванов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР