Плевен. Пострадалите от градушките стопани ще получат обезщетение. Това заяви

...
Плевен. Пострадалите от градушките стопани ще получат обезщетение. Това заяви
Коментари Харесай

Министър Румен Порожанов: Пострадалите от градушките стопани ще получат обезщетение, сформирана е и комисия, която описва щетите на място

Плевен. Пострадалите от градушките стопани ще получат обезщетение. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите . Той дружно със зам.-министър Атанас Добрев и изпълнителният шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ Живко Живков посетиха засегнатия от бедствието регион на село Българене. Те направиха оглед на място на потърпевшите от градушката ниви и селски дворове.
Вече е образувана и комисия към регионалната и общинската работа „ Земеделие “, която разказва и прави оценка вредите на място. Стопаните ще бъдат обезщетени в две посоки по съкратена процедура. Регистрираните аграрни производители ще бъдат подкрепени по линия на държавната помощ за компенсиране на разноските, породени от неподходящи климатични събития. Те ще получат финансова поддръжка в размер на 80% от направените разноски.
По второто направление ще се подкрепят дребните нерегистрирани стопани с унищожена продукция в дворовете и градините. За тях ще бъде предоставено подкрепяне по линия на държавната помощ de minimis на база на оценката на вредите. Тези стопани ще подават документи при кмета в Общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР