Плевен. По покана на Румен Петков, посланикът на Кувейт в

...
Плевен. По покана на Румен Петков, посланикът на Кувейт в
Коментари Харесай

По покана на Румен Петков, посланикът на Кувейт в Република България беше на посещение в Плевен

Плевен. По покана на Румен Петков, посланикът на Кувейт в Република България Н. Пр. Д-р Якуб Юсеф Ал-Атиики беше на посещаване в Плевен. Това оповестиха за Агенция " Фокус " от пресцентъра на Политическа партия АБВ . Посланикът се срещна с кмета на общината Георг Спартански, с ректора и почетния ректор на Медицинския университет в Плевен - проф. Славчо Томов и проф. Григор Горчев.
В Медицинския университет в Плевен беше направена презентация на съвременни техники за лазерни интервенции, както и на серията от благоприятни условия, които дават актуалните технологии за връзка сред медицински екипи в действително време. Посланик доктор Якуб Юсеф Ал-Атиики даде висока оценка на Медицинския университет и пое ангажимент да спомага за привличане на студенти от Кувейт, както и за обмяна сред университетските среди на плевенския Медицински университет с медицински университет в арабската страна. Посланик доктор Якуб Юсеф Ал-Атиики насочи покана на с ректора на Медицинския университет проф. Славчо Томов за посещаване в Кувейт.
Посланик доктор Якуб Юсеф Ал-Атиики пое ангажимент да спомага за побратимяване сред Плевен и град в Кувейт, което да даде нов подтик на взаимоотношенията въобще сред България и арабската страна – и в стопански, културен и политически проект и най-много, обновяване на високото комерсиално салдо отпреди 1989 година. Н. Пр. Ал-Атиики означи, че единствено в границите на неговия мандат близо 1200 поданици на Кувейт са създали вложения по Черноморието, той съобщи подготвеност да спомага за това и в град Плевен – в областта на медицината, земеделието, отглеждането на животни. По негово гледище в летния сезон се реализират и постоянни полети сред Кувейт и българското Черноморие.
Н. Пр. Ал-Атиики акцентира задоволството си от това, че Политическа партия АБВ способства в голяма степен за обновяване на връзките сред България и арабските страни и в частност, Кувейт.
Срещите в Плевен бяха осъществени със съдействието на Анастас Терзобалиев, консултант на партията по арабските въпроси.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР