Плевен. От днес служителите на Главна дирекция Изпълнение на наказанията“

...
Плевен. От днес служителите на Главна дирекция Изпълнение на наказанията“
Коментари Харесай

Зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов откри първото учебно стрелбище в системата на изпълнение на наказанията

Плевен. От през днешния ден чиновниците на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ /ГДИН/ и Главна дирекция „ Охрана “ /ГДО/ ще могат да упражняват на лично стрелбище. То е обособено до затвора-Плевен и разполага с 5 коридора за осъществяване на пукотевица. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на правораздаването .
„ С откриването на първото лицензирано стрелбище се осъществят задачите на образователната активност по подготовка за работа с огнестрелно оръжие на чиновниците. Освен това се реализират икономии на финасови средства, тъй като до момента се използваха огневите полигони на Министерство на защитата и Министерството на вътрешните работи “, съобщи при откриването на обекта заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов.
На територията на стрелбището ще може да се стреля с късо нарезно и гладкоцевно оръжие, стана ясно още през днешния ден в Плевен. Изградени са специфични защитни уреди, изключващи всякаква възможност рикоширали проектили да изоставен границите на стрелбището. Употребата на огнестрелни оръжия и муниции ще се реализира по реда и при изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения и под непосредствения надзор на длъжностните лица, както е условието по закон.
Стойността на обекта е близо 60 хиляди лв., като средствата са обезпечени от Държавно дружество „ Фонд затворно дело “. На новото стрелбище ще има опция за едновременен образователен развой на пет обучаеми лица в огнева позиция и стрелкова подготовка на чиновници от цялата страна. Там ще могат да се образоват в границите на служебната образователна година чиновниците от териториалните служби на ГДИН и ГДО от Плевен, Ловеч, Белене и Враца.
„ Министерството на правораздаването и Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ ще продължат дейната си активност в посока възстановяване на материалните условия в пандизите и арестите, като нужна причина за хуманното отнасяне на закононарушителите и гаранция за съблюдаване правата на индивида. Успоредно с това интензивно ще се работи и за възстановяване на изискванията, при които работи надзорно-охранителният състав “, съобщи още през днешния ден проф. Проданов.
На откриването през днешния ден в Плевен участваха още регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров, краткотрайно изпълняващият длъжността основен шеф на ГДИН Свилен Цветанов, шефът на Директива за птиците „ Фонд затворно дело “ Иван Иванов, началниците на пандизите в Плевен, Ловеч и Белене, както и представители на локалната изпълнителна и правосъдна власт.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР