Плевен. На 24 октомври 2019 г. от 11.00 ч в

...
Плевен. На 24 октомври 2019 г. от 11.00 ч в
Коментари Харесай

В Медицински университет - Плевен на 24 октомври ще се състои тържествена промоция на Випуск 2019 г. Здравни грижи

Плевен. На 24 октомври 2019 година от 11.00 ч в зала „ Магнум “ ще се състои двойна тържествена промоция на Випуск 2019 здравни експерти на Факултет „ Здравни грижи “ и Медицински лицей като част от честванията, отдадени на 45-годишния празник на висшето учебно заведение в Плевен. На празничната гала по дипломиране своите дипломи за висше обучение ще получат 130 бакалаври по здравни грижи – медицински сестри, акушерки, медицински и рентгенови лаборанти, помощник-фармацевти и обществени служащи. Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет - Плевен .
На двойната промоция в зала „ Магнум “ Медицинският лицей ще връчи дипломи на общо 60 дипломанти със междинен триумф на випуска Много добър 4.99 от специалностите „ Рентгенов лаборант “ (18); „ Медицински лаборант “ (13); „ Социални действия “ (10) и „ Помощник-фармацевт “ (19). Броят на отличниците на колежа е 15, които ще бъдат удостоени с плакет „ Отличник “. Първенец по триумф е Валя Борисова от компетентност „ Социални действия “ с Отличен 5.93.
На тържеството по дипломиране Факултет „ Здравни грижи “ ще изпрати своя девети следващ випуск от общо 69 млади бакалаври. От тях 45 са медицинските сестри, а 24 са акушерки със междинен триумф Много добър 4.78. С най-голям триумф Отличен 5.84 от випуска е здравната сестра Анна Янчева. За поредна година в компетентност „ Медицинска сестра “ има и дипломирали се мъже, след които и двама отличници – Калоян Николов с Отличен 5.78 и Дениз Каваклъ с Отличен 5.50. Всички абитуриенти ще получат дипломите си за приключено висше обучение, степен „ Бакалавър “, от ректора на МУ-Плевен проф. доктор Славчо Томов.
Почти всички дипломанти от випуска към този момент са професионално осъществени в здравната система на страната. Някои от тях са част от здравните експерти на едни от най-тежките клиники - Онкологичен център, Първа хирургична клиника, клиника по ендокринология. Други работят в медицински центрове, детски ясли и частни лечебни заведения в град Плевен и по родните си места. Много от тях ще продължат образованието си в магистърски стратегии в МУ-Плевен.
През м. октомври 2019 година Медицински университет – Плевен отбелязва своя 45-годишен празник с два огромни научни форума в интервала 28 октомври – 2 ноември 2019 година - XVII Международна конференция за студенти и млади лекари под мотото „ Събудете фантазиите си “ и Юбилейна научна конференция, взаимно с Българската Академия на науките. На 31.10.1974 година се е състояло Тържественото разкриване на Медицинския факултет в град Плевен. С Решение на Академичния съвет датата 31 октомври е одобрена като публична за осъществяване на празника на висшето учебно заведение.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР