Плевен. Медицински университет – Плевен традиционно организира празнично шествие и

...
Плевен. Медицински университет – Плевен традиционно организира празнично шествие и
Коментари Харесай

Плевен: Медицинският университет в града организира празнично шествие и тържествена промоция на младите лекари от 39-ия випуск на Факултет „Медицина“

Плевен. Медицински университет – Плевен обичайно провежда празнично шествие и тържествена промоция на младите лекари от 39-ия следващ випуск на Факултет „ Медицина “ с присъединяване на Академичното Ръководство, преподавателите и околните на дипломантите. Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет – Плевен . От 10.00 часа в Ректората ще се организира обред по предаване знаците на Университета. В 10.15 часа ще стартира празнично шествие от Ректората до площад „ Възраждане ”. В 10.30 часа ще се състои поднасяне на венец пред Вечния огън на Параклис-мавзолей „ Св. Георги Победоносец ”. В 11.00 часа ще стартира тържествената промоция на младите лекари в зала „ Магнум ”. От 12.00 часа ще се организира коктейл за дипломанти, преподаватели и посетители.
След сполучливо приключен 6-годишен курс на образование 85 абитуриенти от България, Руска Федерация, Украйна и Македония получават образователно-квалификационна степен „ Магистър ” и професионална подготовка „ доктор ”. Средният триумф на Випуск 2018 млади лекари е Много добър 5.06, с висок брой отличници – 27, които ще бъдат наградени с плакет „ Отличник ” на Факултет „ Медицина ”, първокласни дипломи и награди за добър старт в лекарската си процедура. Първенец на випуска с триумф отличен 5.95 е доктор Ива Георгиева Симеонова от град Плевен. Тя ще поздрави своите сътрудници и ще отговори на приветствията на ректора проф. доктор Славчо Томов и на формалните посетители.
От същия випуск млади лекари през месец април 2018 година ще се дипломират и 62-ма задгранични студенти, учащи се в англоезичен курс по компетентност „ Медицина ”. Младите задгранични лекари са жители на Турция, Гърция, Германия, Англия, Испания, Дания, Индия, Швеция, Казахстан и Нигерия.
Традиционно по покана на Академичното управление на МУ - Плевен всяка година специфичен посетител изнася академично слово за младите лекари. Випуск 2018 ще поздрави Почетният консул на Израел в България проф. доктор Красимир Методиев. Той е началник на Катедра „ Предклинични и клинични науки ” към Медицинския университет „ Проф. доктор П. Стоянов “ във Варна. Президент е на Интернационалната здравна асоциация в България (ИМАБ) и е общоприет секретар на Федерацията на Европейските сдружения по химиотерапия, инфекции и рак. Проф. Методиев повече от 20 година дава своя принос за съдействие сред Израел и България в региона на опазване на здравето и здравна просвета, просвета, туризъм, бизнес, междууниверситетски връзки и други, за което е отличен с високи държавни награди на Израел.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР