Плевен. Факултетът по медицина на Медицинския университет в Плевен организира

...
Плевен. Факултетът по медицина на Медицинския университет в Плевен организира
Коментари Харесай

Плевен: Медицинският университет в града дипломира Випуск 2019 чуждестранни лекари на Факултет „Медицина” на 12 април

Плевен. Факултетът по медицина на Медицинския университет в Плевен провежда Тържествена промоция на задграничните лекари от Випуск 2019 на 12 април 2019 година, петък, от 13.00 часа в зала „ Магнум ” на Втора клинична база с присъединяване на околните на дипломантите, преподавателите и студентите на висшето учебно заведение. Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет - Плевен . Събитието ще води проф. Ангелина Стоянова, началник на Центъра за задгранични студенти, а Академичното управление ще бъде показано от ректора проф. доктор Славчо Томов, зам.-ректора по образователната активност проф. Маргарита Александрова и декана на Факултет „ Медицина “ проф. Аспарух Аспарухов.
След сполучливо приключен 6-годишен курс на образование по компетентност „ Медицина ” напълно на британски език, 64 задгранични студенти от Випуск 2013-2019 на Факултет „ Медицина ” получават образователно-квалификационна степен „ Магистър ” и професионална подготовка „ доктор ”. Младите задгранични лекари са жители на 12 страни – Турция, Гърция, Германия, Нигерия, Швеция, Сърбия, Франция, Пакистан, Испания, Казахстан, Дания и Обединеното Кралство. Чуждестранният доктор с най- висок триумф Отличен 5,94 е доктор Азхар Кхан от Англия. Отличниците на випуска са 13 и ще бъдат наградени с плакет „ Отличник ” на Факултет „ Медицина ”, първокласни дипломи, грамоти и стетоскопи.
За празника задграничните дипломанти са поканили своите родители и близки, които ще станат горди очевидци на тържественото полагане на Хипократовата клетва. Едновременно с това, за четвърта поредна година, ще се извърши специфичен обред, взаимстван от американските университети – обред по предаване на белите медицински престилки от родителите на техните деца. Този акт има алегорично значение на прекосяване от образованието в лекарската специалност. На края на церемонията под звуците на химна на Европа „ Ода на насладата “ на сцената на зала „ Магнум “ задграничните лекари ще хвърлят във въздуха университетските си шапки.
Медицински университет - Плевен е прочут като първото висше учебно заведение в страната, което през 1997 година вкарва образование по компетентност „ Медицина ” за задгранични студенти, провеждано напълно на британски език. Първият випуск дипломирани задгранични студенти приключва през 2003 година, а випуск 2019 година е 16-тия следващ.
И тази година Медицински университет - Плевен резервира наклонността за висок банкет на задгранични студенти, искащи да учат „ Медицина “ в Плевен. На 18 февруари 2019 година започва академичната 2018/2019 година за новоприетите 250 задгранични студенти от 28 страни, по-голямата част от които са европейски страни. За втора година най-голям е броят на студентите от Италия (120), следвани от жителите на Англия (34), Индия (20), Швеция (7), Канада (6) и Япония (9). За първи път във висшето учебно заведение има записани студенти от Република Кабо Верде.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР