Пленяващият шедьовър на Моцарт, който проследява историята на Дон Жуан,

...
Пленяващият шедьовър на Моцарт, който проследява историята на Дон Жуан,
Коментари Харесай

Най-известната опера на Моцарт - в зала 1 на НДК

Пленяващият шедьовър на Моцарт, който наблюдава историята на Дон Жуан, дамите, които съблазнява, и отмъщението, което най-после го доближава, е новото заглавие на Музикално-драматичния спектакъл " Константин Кисимов ". Софийската премиера на 15 юни в зала 1 на НДК се реализира в партньорство с Националния замък на културата - Конгресен център София. Събитието е част от интернационалния фестивал " Софийски музикални седмици ", научи ДУМА от пресцентъра на НДК.
Новата продукция на Великотърновския спектакъл ще показа един по-съвременен прочит на историята за огромния ухажор, неповторимо комбиниране сред превъзходната музика на Моцарт, блестящи гласове, актьорска игра, сценография, костюми и 3D мапинг.
" Нашата режисура е решена типичен, само че употребява модерни похвати, което ни дава опция да потопим слушателите и феновете в сюжета без техническите спирания, които в операта и театъра са минус ", споделя диригентът Георги Патриков.
Либретото е на Лоренцо да Понте. Диригент на продукцията е Георги Патриков, а режисурата е поверена на Петко Бонев. В основните функции влизат солистите Никола Иванов (Дон Жуан), Теодора Петрова (Донна Анна) и Пламен Кумпиков (слугата на Дон Жуан - Лепорелло). 
3D мапингът за спектакъла е квалифициран от Лора Руневска. В постановъчния екип вземат участие още Ася Стоименова, която работи над театралния дизайн и костюмите, концертмайсторът Мария Павлова, хореографката Катя Богданова и хормайсторката Яница Първанова.
Произведението на гениалния композитор е известно с представянето на непрекъснато изменящи се многопластови герои, динамичното деяние и смесицата от комедия и драматизъм. " Дон Жуан " е един от блестящите мостри на международното оперно изкуство. Музиката в Моцартовия шедьовър по ослепителен и безапелационен метод обрисува динамичността и развиването на действието и персонажите, преминавайки от комедийни подиуми в психическа драма и на финала е възмездието и наказването.
" С плана на операта " Дон Жуан " Великотърновският спектакъл по най-категоричен метод декларира и показва равнището на своя креативен капацитет ", споделя шефът Васил Вълчев. Операта се извършва в оригинал на италиански език със надписи на български език.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР