Пленумът на Висшия съдебен съвет гласува единодушно с 20 гласа

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет гласува единодушно с 20 гласа
Коментари Харесай

Съдебният съвет прие оставката на бъдещия зам.-главен прокурор

Пленумът на Висшия правосъден съвет гласоподава единомислещо с 20 гласа " за " оставката на Пламена Апостолова. Преди дни тя бе оповестена като един от бъдещите заместници на основния прокурор Иван Гешев.

" Оставката не се разяснява, а единствено се гласоподава ", изясни процедурата председателстващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев.

Пламена Апостолова е работила като следовател и бе определена за член на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет от парламентарната квота по предложение на Движение за права и свободи. Десет минути след края на пленума бе оповестено съвещание на прокурорската гилдия с една единствена точка - възобновяване на Апостолова като следовател в Националната следствена работа. Процедурата е нужна, с цел да може да стъпи в служба като зам.-главен прокурор.

" Както знаете, тя подаде оставка. Ще внеса оферти за нея да бъде назначена за един от моите заместници. Следваме процедурата ", изясни Гешев.

Гласуването бе единомислещо с 10 гласа " за " и без нито един " срещу ". Сега би трябвало да стартира нова процедура, при която Народното събрание да избере кой да влезе в правосъдния съвет на нейно място. Всички парламентарно показани партии могат да издигат претенденти.

 Съдебният съвет одобри оставката на бъдещия зам.-главен прокурор
© Юлия Лазарова

Междувременно, до момента в който течеше съвещанието във Висш съдебен съвет, пред постройката на ул. " Екзарх Йосиф " към 30 души излязоха на митинг, проведен от гражданско съдружие БОЕЦ против основния прокурор с искане за оставка и викания " Гешев е срам ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР