Плененият военнослужещ от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Артьом Малик

...
Плененият военнослужещ от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Артьом Малик
Коментари Харесай

Пленен украински войник разказа как лежал три дни ранен под дъжда, изоставен от своите

Плененият военнослужещ от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Артьом Малик описа по какъв начин е лежал три дни в полето под мразовит дъжд дружно с други ранени по виновност на личното си командване, което изоставило бойците без помощ, оповестява ТАСС.

" Водачът и половината от групата безшумно избягаха, а ние с ранените останахме на полето. Останахме там три дни, до момента в който (руските военни) не ни избавиха ", сподели той във видео изявление, оповестено от съветското министерство на защитата. " Три дни лежах под ледения дъжд, ядох клони с лед - бях жаден. Оставаха два разновидността: или ще падне мина, или ще замръзна. Изминах 100-150 м, чух диалози, помолих за помощ. Момчетата ме стоплиха и ме водиха за здравна помощ ".

Малик означи, че събитията са били предшествани от неприятно обмисляне на военните интервенции от командването на Въоръжените сили на Украйна. " На сутринта споделиха, че отиваме на позицията. Събраха ни, без да ни покажат път за бягство. (...) Нямаше никакви хранителни запаси или вода, взехме по две бутилки вода и по три патрона ", сподели той.

Плененият украински боец описа, че с помощта на навременната здравна помощ, оказана в съветски плен, са избавени краката му след раняването.

" Лекарят погледна и реши, че е нужна интервенция. Закараха ме в болничното заведение, направиха интервенция, избавиха краката ми. Благодаря на съветските лекари, които ми помогнаха. Не чаках това да се случи ", сподели Малик.

 

Инфо: Гласове

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР