Плененият военнослужещ от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Артем Малик

...
Плененият военнослужещ от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Артем Малик
Коментари Харесай

Пленен украински войник разказа, че е лежал три дни ранен под дъжда, изоставен от своите

Плененият военнослужещ от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Артем Малик описа по какъв начин е лежал три дни в поле под мразовит дъжд дружно с други ранени по виновност на личното си командване, което изоставило бойците без помощ, оповестява ТАСС.

" Водачът и половината от групата безшумно избягаха, а ние с ранените останахме на полето. Останахме там три дни, до момента в който (руските военни) не ни избавиха ", сподели той във видео изявление, оповестено от съветското министерство на защитата. Три дни лежах под ледения дъжд, ядох клони с лед - бях жаден. Оставаха два разновидността: или ще падне мина, или ще замръзна. Изминах 100-150 м, чух диалози, помолих за помощ. Момчетата ме стоплиха и ме водиха за здравна помощ ".

Малик означи, че събитията са били предшествани от неприятно обмисляне на военните интервенции от командването на Въоръжените сили на Украйна. " На сутринта споделиха, че отиваме на позицията. Събраха ни, без да ни покажат път за бягство. (...) Нямаше никакви хранителни запаси или вода, взехме по две бутилки вода и по три патрона ", сподели той.

Плененият украински боец описа, че с помощта на навременната здравна помощ, оказана в съветски плен, са спасени краката му след раняването. " Лекарят погледна и реши, че е нужна интервенция. Закараха ме в болничното заведение, направиха интервенция, избавиха краката ми. Благодаря на съветските лекари, които ми помогнаха. Не чаках това да се случи ", сподели Малик.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР