Пленарно заседание на Народното събрание ще има от 9 часа.

...
Пленарно заседание на Народното събрание ще има от 9 часа.
Коментари Харесай

Предстои първо гласуване на промени в Закона за българските лични документи 

Пленарно съвещание на Народното събрание ще има от 9 часа.

В дневния ред е гласоподаване на законопроект за одобрение на Доброволното съглашение за гаранция според член 11 от Регламент (ЕС) 2020/672 на Съвета SURE - Европейски инструмент за краткотрайна поддръжка за намаляване на рисковете от безработица при изключителни условия в резултат на експлоадирането на COVID-19, сред Европейската комисия и Република България (Вносител: Министерски съвет, 30.7.2020 г.)..

Предстои и първо гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за българските персонални документи (Вносител: Министерски съвет, 9.7.2020 г.).

В постоянния петъчен прламентарен надзор ще вземат участие трима министри.

Костадин Ангелов, министър на опазването на здравето, ще отговори на три питания на народни представители. Има въпрос от Георги Гьоков и Нора Йотова по отношение на проблемите на хората със характерните болести - малнутриция и малабсорбция (екстремно ниско тегло, недохраненост и неспособност за вярно асимилиране на питателните вещества) и ограниченията, които Министерство на здравеопазването ще предприеме за решаването им.
Анна Славова има запитване по отношение на Националната многопрофилна детска болница.
Въпросът от Валентина Найденова и Филип Попов е по отношение на присъединяване на медицинските стандарти, фармако-терапевтичните управления и разпоредбите за добра здравна процедура, надлежно разпоредбите за добра здравна процедура на лекарите по дентална медицина в правенето на размерите и цените, при остойностяването на обособените типове здравна помощ, включени в Националния рамков контракт и при определянето на съответните стойности на размерите и цените на обособените типове здравна помощ, включени в Националния рамков контракт.

Към Емил Димитров, министър на околната среда и водите, има въпрос от Никола Динков и Виолета Желева по отношение на реализирането на своевременен и първокласен мониторинг на водата в р. Марица и подпочвените води, захранващи кладенците по поречието й.

Лъчезар Борисов, министър на стопанската система, ще отговори на въпрос от Румен Гечев по отношение на обезпечаване на конкурентна среда на пазара за бутилки с полутечен газ.
А питането от Георги Гьоков е по отношение на бъдещето на "Летище Стара Загора " ЕАД.
Отлагане на отговор със седем дни е изискал министърът на културата Боил Банов – на един въпрос с писмен отговор от народния представител Чавдар Велинов.
Поради прилагане на отпуск по болест в съвещанието за парламентарен надзор няма да взе участие министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
Поради прилагане на годишен отпуск в съвещанието за парламентарен надзор няма да взе участие министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
Поради неявяване по уважителни аргументи на народни представители се отсрочват отговорите на:
- едно запитване от народните представители Драгомир Стойнев, Антон Кутев и Крум Зарков към заместител министър-председателя Томислав Дончев;
- един въпрос от народния представител Кръстина Таскова към министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов;
- един въпрос от народния представител Димитър Георгиев към министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР