Плавателният съд на име Дали“ - в самото начало на

...
Плавателният съд на име Дали“ - в самото начало на
Коментари Харесай

Корабът е бил мъртъв: Как се стигна до срутването на моста в Балтимор

П лавателният съд на име " Дали “ - в самото начало на 27-дневно пътешестване от пристанището на Балтимор до Шри Ланка - изцяло изгубил мощ, откакто напуснал пристанището, и се устремил към емблематичния мост " Франсис Скот Кий " в града. 

Било е измежду нощ и екипажът на кораба е бил потънал в още по-голяма мрачевина, когато светлините на кораба ненадейно изгаснали. 

Плавателният съд бил " мъртъв ": нямал никаква работеща електроника и - което е извънредно значимо - нямал работещ мотор. Екипажът се носел по течението, само че бил безпомощен да спре протичащото се, написа BBC. 

Екипажът провеждал несполучливи проби в обезверен опит да в профил казуса и да възвърне зареждането. Местният водач на борда на кораба трескаво давал заповеди, като казвал на екипажа да насочи кормилото внезапно наляво и да пусне котва, с цел да не се отклони надясно. 

Въпреки че се счита, че е проработил спешен генератор, корабът по този начин и не съумял да възвърне работата на моторите си. 

Full 7 minute footage of the events leading up to the collision of Dali with the Francis Scott Key Bridge and following collapse in the Baltimore Harbor.

Youtube link in Reply
— C Schmitz (@chrisschmitz)
Екипажът не е имал избор. Малко преди 01:30 ч. (05:30 ч. по Гринуич) е подаден сигнал за паника, с който от екипажа предизвестили управляващите, че конфликтът е неминуем. 

" Приближава транспортен съд, който е изгубил ръководството си. Докато не го овладеят, би трябвало да спрем цялото придвижване ", споделя чиновник на Мерилендския транспортен орган. 

По-късно губернаторът на Мериленд Уес Мур дефинира екипажа като " герои " и съобщи, че бързата им реакция е " избавила човешки животи ", защото управляващите са съумели да спрат придвижването на транспортни средства по моста в двете минути сред сигнала и конфликта. 

Сигналът обаче не предотвратил съдбовния случай. 

Плавателният съд “Дали " се блъснал в бетонна колона на моста " Франсис Скот Кий ". Колоната била с дължина 1,5 благи (2,4 км), тя бързо се срутила парче по парче в тъмните, студени води на река Патапско в американския град Балтимор, щата Мериленд. 

Шестима души - всички те са били членове на пътна бригада, работеща по моста - са починали заради температурата на водата.

Късно вечерта във вторник бреговата защита на Съединени американски щати заяви, че е стигнала до заключението, че мъжете са починали, и има намерение да прекрати огромните си старания за търсене и избавяне, които бяха усложнени от студеното и облачно време, предава BBC. 

Drone Footage Shows the Scale of the Damage Caused by the Baltimore Bridge Collapse.
— Sean Kay
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР