Плаващият под малтийски флаг кораб за насипни товари Руен, който

...
Плаващият под малтийски флаг кораб за насипни товари Руен, който
Коментари Харесай

Отвлеченият кораб Руен може да се използва за нападения близо до Сомалия

Плаващият под малтийски байрак транспортен съд за насипни товари " Руен ", който е българска благосъстоятелност, е бил видян да отплава от крайбрежията на Сомалия и може да бъде употребен за осъществяване на набези против търговски кораби.

Това заяви английската компания за морска сигурност " Амбри ", представена от организация " Ройтерс ".

" Руен ", който има черен корпус, алена палуба и жълт комин с алена хоризонтална линия, е забелязан да плава на изток на 160 морски благи (296 км) югоизточно от Ейл, Сомалия, по информация на " Амбри "

Откупът за отвлечения екипаж на " Руен " към момента не е заплатен.

Плавателният съд беше похитен в Арабско море през декември 2023 година, като измежду 18-членния екипаж на борда има осем българи - един от тях беше освободен по медицински аргументи.

Пленяването на " Руен " е първото сполучливо похищение на сомалийски пирати от 2017 година насам, когато репресиите на интернационалните военноморски сили стопираха поредицата от завладявания в Аденския залив и Индийския океан.

Зачестилите набези против кораби доведоха до разтърсвания в морския превоз поради отхвърли на най-големите превозвачи да минават през Червено море и да рискуват да бъдат подложени на офанзиви от хутите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР