Плаващ под малтийски флаг кораб, който е българска собственост, е

...
Плаващ под малтийски флаг кораб, който е българска собственост, е
Коментари Харесай

Кораб, българска собственост, е взет на абордаж край Йемен

Плаващ под малтийски байрак транспортен съд, който е българска благосъстоятелност, е бил взет на абордаж през днешния ден след случай в Арабско море край крайбрежията на остров Сокотра в Йемен, заяви английската компания за морска сигурност " Амбри " (Ambrey), съобщи Ройтерс.

Риболовен транспортен съд, плаващ под ирански байрак в региона, е изключил сигнала си за идентификация шест часа преди случая наоколо до мястото, където корабът за насипни товари наподобява е излязъл отвън курса си, заяви " Амбри ".

" Риболовният транспортен съд, плаващ под ирански байрак, преди този момент е бил е бил в офшорната зона на Сомалия ", добави английската компания.

Агенцията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO) също изпрати известие, в което се споделя, че е получила отчет за сигнал за злополучие от кораб, на който са се качили незнайни лица източно от Босасо, Сомалия. Картата на UKMTO локализира случая покрай йеменския остров Сокотра, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано UKMTO и " Амбри " бяха изпратили къси информации, в които се споделя, че проверяват известия за случай, включващ транспортен съд, плаващ във водите край Йемен.

През ноември корабът " Галакси лийдър " с двама българи на борда беше похитен от йеменски бунтовници в Червено море.

По последни данни корабът се намира в йеменското пристанище Ходейда.

На 19 ноември хутите обявиха, че са завладели товарния транспортен съд като ответна мярка на израелските дейности в Ивицата Газа.

Ден откакто отвлякоха плавателния съд, хутите пуснаха фрагменти по какъв начин са го нападнали:

Корабът е регистриран на името на английска компания, която съгласно израелски медии е отчасти благосъстоятелност на израелския магнат Ейбрахам Унгар. Плавателният съд е претрупан с коли е и е плавал от Турция към Индия

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР