Платформата за онлайн комуникация Discord е сред най-бързо развиващите се

...
Платформата за онлайн комуникация Discord е сред най-бързо развиващите се
Коментари Харесай

Какво е Discord и откъде стана толкова популярен?

Платформата за онлайн връзка Discord е измежду най-бързо разрастващите се компании в сферата си. Въпреки мощната конкуренция на този пазар, Discord съумя да се отличи задоволително, че да натрупа над 250 млн. консуматори. Наскоро към закупуване на платформата, само че в последна сметка нейните шефове избраха да не минават в ръцете на друга компания. По-късно Discord получи инвестиция от Sony. Какво в действителност е Discord и за какво е толкоз известен?
Какво е Discord?
Най-общо казано Discord е онлайн платформа за връзка. С нея потребителите могат да споделят посредством известия, аудио и видео, както и да обменят файлове. Това, което я разграничава от други сходни стратегии като Slack, Teams и Skype, е че Discord е ориентиран към и се употребява най-много от геймъри, въпреки неотдавна компанията зад софтуера да насочва от ден на ден внимание към всевъзможен тип консуматори.

Именно електронните игри са в основата на тази стратегия, която за първи път е пусната на пазара през 2011. Основателите на Discord са запалени геймъри, които намират за незадоволителни наличните в игрите способи за връзка сред играчите. Именно по тази причина те вземат решение да основат стратегия, която да разрешава елементарно другарство всред набиращите известност гейминг среди.

Всъщност в Discord има и детайл на обществена мрежа, защото с цел да споделят потребителите се провеждат в групи наречени “сървъри”, които са чат стаи за консуматори споделящи сходни ползи. Организирането по ползи е и една от главните разлики сред Discord и други стратегии за връзка. Геймъри от всевъзможни жанрове употребяват платформата. Наскоро PokerStars даже предложи препоръки към покер играчи по какъв начин да употребяват играта си. Освен да си разменят препоръки и да споделят по време на игра, геймъри от целия свят употребяват Discord и с цел да основават и “отглеждат” общности, по този начин както това се случва в обществените мрежи.

Гейминг
Още от самото си начало Discord се радва на стремително развиване, като едвам няколко месеца след стартирането си на пазара платформата е растяла с над един милион консуматори на месец. По данни на компанията, към юни предходната година Discord се употребява от над 100 млн. консуматори месечно. Разбира се това включва растящият брой потребители от всякаква сфера, само че главната потребителска маса си остават геймърите.

За тези, които следят развиването на гейминг промишлеността това надали е изненада. Електронните игри е измежду най-бързоразвиващите се промишлености в света, което е резултат от софтуерният прогрес в няколко сфери.

На първо място, устройствата за игра, като компютри, конзоли и даже мобилни телефони разполагат с потенциал, който би бил единствено бленуван в зората на развиването на тези технологии.

Освен на потребителско равнище, софтуерното развиване разреши и на студията разработващи игри да дават ново равнище на преживявания за геймърите. Графиките стават все по-реалистични, а и се появиха разнообразни устройства, които да “пренесат” геймъра колкото се може по-близо до света на обичаната игра.

Няколко софтуерни колоса пък пуснаха облачни гейминг услуги, които разрешават на геймъри да се любуват на обичаните заглавия само посредством постоянна интернет връзка, т.е. без да е нужна инвестиция в скъпи устройства.

Всичко това изяснява, за какво и по какъв начин геймингът, който постоянно е бил известно занятие, изживява невъобразим до момента напредък, на който могат да завидят доста други сфери от развлекателната промишленост.
Стрийминг
Освен софтуерният съставен елемент на електронните игри, огромна роля в развиването на тази промишленост изигра и изменящият се модел на изразходване на наличие. Тук придвижването се управлява по два канала-видът на наличието, както и методите за неговото разпространяване.

Благодарение на платформи като YouTube и Twitch, един от главните типове развлекателно наличие, което завзе пазарът е персоналният стрийминг. С други думи, директното лъчение, което се управлява от основателя, а не от огромна медийна компания. Чрез този модел всеки интернет консуматор може да стане основател на наличие, без да е подвластен от медиен конгломерат. Стриймингът стана доста известен метод измежду геймърите да покажат своите умения, както и да изградят общества от почитатели.

Другата страна на монетата на е точно в изменящите се ползи откъм типа на наличие, което употребяват потребителите. Все повече се търси наличие, което да демонстрира човешкия детайл, за сметка на идеализираните облици, с които сме привикнали от огромния екран. Това може да значи влогове, които показват всекидневието на стриймърите или пък, в тази ситуация, лъчение от геймъри по време на игра, което разрешава на почитателите директна връзка с обичаните им играчи.

С оглед на всичко това-технологичното развиване в гейминга и ползата към стрийминга, става елементарно обяснимо за какво Discord се радва на такава известност. Излежда, че екипът, който стои зад платформата, има още много хрумвания за нейното развиване, откакто отхвърли да продаде компанията на Microsoft. Преди няколко месеца основният изпълнителен шеф на Discord Inc. отхвърли и слуховете, че компанията се готви за първично обществено предложение на борсата.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР