Платформата X (Twitter) е премахнала стотици акаунти, свързани с групировката

...
Платформата X (Twitter) е премахнала стотици акаунти, свързани с групировката
Коментари Харесай

X премахва стотици акаунти, свързани с Хамас

Платформата X (Twitter) е премахнала стотици сметки, свързани с групировката Хамас и е подхванала дейности за унищожаване или обозначаване на десетки хиляди изявления след нападението против Израел.

Това съобщи  главният изпълнителен шеф Линда Якарино, представена от Reuters.

Този ход беше подхванат в отговор на 24-часовия ултиматум от еврокомисаря Тиери Бретон към притежателя на обществената мрежа Илон Мъск да се оправи с разпространяването на дезинформация в X след нападението на Хамас, с цел да бъдат спазвани новите правила на Европейски Съюз за онлайн наличие.

X преразпредели ресурсите и пренасочи вътрешните си екипи, с цел да се оправи с бързо разрастващата се обстановка, добавя Якарино, без да прецизира измененията. Тя добави, че компанията е събрала управителна група за оценка на обстановката малко след офанзивата.

" Искаме още веднъж да подчертаем, че приветстваме по-нататъшно съдействие с Вас и Вашия екип, в това число среща, с цел да отговорим на всички съответни въпроси и чакаме да получим спомагателна конкретика, на която да можем да отговорим ", сподели Якарино в писмо до Тиери Бретон, оповестено в X.

Everyday we're reminded of our global responsibility to protect the public conversation by ensuring everyone has access to real-time information and safeguarding the platform for all our users. In response to the recent terrorist attack on Israel by Hamas, we've redistributed… https://t.co/VR2rsK0J9K
— Linda Yaccarino (@lindayaX) October 12, 2023 X е дал отговор на повече от 80 претенции за събаряне на наличие, получени в Европейски Съюз, в границите на нужния период и не е получила никакви вести от Европол по отношение на нелегално наличие в платформата, се споделя още в писмото.
Бретон съобщи, че има данни, че X се употребява за разпространяване на нелегално наличие и дезинформация в Европейски Съюз. Сега екипът му ще проучва отговора на Якарино и ще вземе решение за идващите стъпки на регулатора.

Междувременно, Тиери Бретон насочи сходно предизвестие и към Meta – компанията майка на Фейсбук, като даде на компанията 24 часа, с цел да го осведоми за ограниченията, подхванати за противопоставяне на разпространяването на дезинформация в нейните платформи след нападението против Израел.

" Искам да ви помоля да бъдете доста бдителни, с цел да гарантирате прецизното съблюдаване на разпоредбите на DSA по отношение на изискванията за даване на услуги, условието за навременни, усърдни и справедливи дейности след вести за нелегално наличие в Европейски Съюз и нуждата от пропорционални и ефикасни ограничения за намаляване на последствията ", споделя Бретон в писмото си до основния изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг.

Приетият неотдавна Закон за цифровите услуги (DSA) изисква от огромните онлайн платформи, в това число X и Фейсбук повече старания за унищожаване на нелегално наличие и предприемане ограничения против рисковете за публичната сигурност и гражданската полемика, добавя Reuters.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР