Платеното преминаване на база изминато разстояние за автомобилите над 3.5

...
Платеното преминаване на база изминато разстояние за автомобилите над 3.5
Коментари Харесай

Превозвачите: Тол системата е частен монопол с държавни протекции

Платеното прекосяване на база изминато разстояние за колите над 3.5 тона ще тръгне на 1 март с митинги и проблеми за превозвачите. Междуградските рейсове най-вероятно няма да пътуват, а редица магазини може да останат без зареждане.

" Тол системата не е тествана в действителни условия, няма да издържи и ще бъде цялостен блокаж ", сподели представител на един от доставчиците на декларирани данни, който работи с " Теленор ".

Има цялостна подготвеност да тръгне с маршрутни карти, даже да не са оборудвани колите с бордови устройства и GPS-тракери, сподели проф. Олег Асенов, ръководител на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Той предизвести водачите, че в случай че решат да подценен разпоредбите и карат без платени тол такси от 1 март, ще им бъдат налагани наказания. Това са обезщетителна такса на пътя или електронен фиш в края на деня. Ако не бъдат платени, санкцията скача на минимум 1800 лв..

Острите реплики сред двете страни бяха разменени по време на среща сред представители на транспортния отрасъл, компании за декларирани данни и снабдители на услуга с проф. Олег Асенов, ръководител на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) в София.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР