Платежната система Western Union е ограничи от днес максималния размер

...
Платежната система Western Union е ограничи от днес максималния размер
Коментари Харесай

Western Union ограничи размера на паричните трансфери от Русия в чужбина

Платежната система Western Union е ограничи от през днешния ден оптималния размер на паричните преводи от Русия до множеството страни по света до 600 хиляди рубли на месец (около 9503 долара), се показва в известие на компанията. Western Union не изясни аргументите за смяна на разпоредбите за трансгранични преводи. "От 22 юли 2019 година платежната система на Western Union е определила оптималната обща сума на трансграничните парични преводи, изпратени от един адресант посредством платежната система на Western Union в друга страна, като се изключи Казахстан, Киргизстан, Китай, в това число Хонконг и Виетнам, в размер на 600 хиляди съветски рубли”, се споделя в изказване.

Както отбелязва компанията, с цел да се дефинира общата сума на преводите за месец, всички изпратени преводи се сумират, без значение от валутата на превода или метода на изпращане. Трансферите в щатски долари се превеждат в съветски рубли по курса на Western Union за съответния трансфер.

Телефонният център на платежната система е обяснил пред ТАСС, че това ограничаване е въведено по рекомендация на Руската Централна банка. "За да се минимизират рисковете от потребление на системата Western Union за незаконни цели, това ограничаване беше въведено по рекомендация на Централната банка на Руската федерация, " обяснил служителят на прът центъра.

От 16 април към този момент бе въведено друго ограничаване за оптималния размер на преводите, изпратени от един адресант в редица страни като Казахстан, Киргизстан, Китай или Виетнам. Там оптималният общ размер на прехвърлянията в границите на един месец за тези страни не може да надвишава 100 хиляди рубли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР