Пластичната хирургия стана масова през последните години.Това се случва, тъй

...
Пластичната хирургия стана масова през последните години.Това се случва, тъй
Коментари Харесай

Естетика, но и рискове: Какви са плюсовете и минусите на пластичната хирургия?

Пластичната хирургия стана всеобща през последните години.Това се случва, защото техниките са се подобрили фрапантно и пластичните хирурзи са в положение да правят прецизни процедури с висока степен на сигурност и задоволство на пациентите, написа " Sanchez Plastic Surgery ". Според Американското сдружение на пластичните хирурзи (ASPS) единствено през 2020 година са осъществени повече от 2 милиона хирургични козметични процедури.Това е в допълнение към още 6,8 милиона реконструктивни хирургични и над 13 милиона нехирургични козметични процедури.Въз основа на тази статистика наподобява от ден на ден и повече хора се усещат удобно да се извърнат към пластичните хирурзи, с цел да реализиран както естетически, по този начин и функционални цели.

Ако стемислили за пластична интервенция, значимо е да сте сигурни, че я вършиме по верните аргументи.Тази публикация акцентира плюсовете и минусите

Плюсове на пластичната хирургия

Някои от главните преимущества включват:

Много хора, които се подлагат на пластични интервенции, с цел да облекчат естетически проблеми, в последна сметка се усещат по-уверени във външния си тип.Това от своя страна оказва помощ да се усъвършенства тяхната визия за себе си и по този метод самочувствието и увереността.В последна сметка процедурата може да докара до възстановяване на качеството на живот.

Основната причина хората да се насочат към козметична хирургия е да прикрият характерни естетични дефекти.Например, дами с дребни гърди могат да изберат увеличаване на гърдите, с цел да усилят размера и формата си. Жени, изгубили гърдите си заради онкологично заболяване също могат да възвърнат своята убеденост. По същия метод човек, който се тормози от торбички под очите, може да се възползва от интервенция на клепачите (блефаропластика), с цел да реализира обновен и млад тип на лицето.Пластичните хирурзи разполагат с разнообразни техники и процедури, които могат да употребяват за справяне с разнообразни козметични дефекти.Конкретният способ на лекуване се дефинира от съответния проблем.

Резултат от долна блефаропластика:

Снимка:Dr. Mitesh Kapadia - Boston Eyelid Surgery, Фейсбук

Много процедури по пластична хирургия водят до обновен и подмладенвъншен тип, който отстранява години.Примери за козметични процедури, които са доста положителни за постигането на това, включват лифтинг на лицето и хирургия на шията.Не е нечувано пациентите да наподобяват с 15 години по-млади, в сравнение с са в реалност след този тип интервенции.

Неприятните белези вследствие на пострадвания или автомобилни произшествия могат да подкопаят самочувствието ви.Козметичните хирурзи са усвоили техники за възстановяване на неприятните белези, с цел да обезпечат на пациента по-високо качество на живот.

Диета и извършения сапървото, което човек би трябвало да предприеме против битка със затлъстяването.Те обаче не всеки път работят.В рискови случаи пластичните хирурзи могат да извършат тип пластична хирургия, наречена бариатрична хирургия (хирургия за отслабване), с цел да оказват помощ на пациентите да се отърват от тези непотребни килограми и да преодолеят затлъстяването.Могат да бъдат осъществени и спомагателни козметични процедури, с цел да се в профил непотребната кожа и мазнини (за да се разкрие по-добре контуриран външен вид).

Резултат от абдоминопластика (пластика на корема):

Снимка:AquaPlasticSurgery, Фейсбук

Минуси на пластичната хирургия

Въпреки предимстватапластичната хирургия не е лишена от дефекти.Те включват следното:

Много козметични интервенции се смятат за планови.Поради тази причина НЗОК не покриваоперацията.Пациентите нормално би трябвало да поематразходите от джоба си.Това може да е минус, като се има поради, че разноските даже за най-простите интервенциимогат елементарно да доближат хиляди левове.

Съществуват присъщи опасности, свързани с всяка хирургична процедура.Те включват риск от кръвозагуба, кръвни съсиреци или инфекции.Пациентите също би трябвало да се оправят със страничните резултати от интервенцията, които постоянно включват дискомфорт, синини и отичане.Най-добрата защитна мярка, която можете да предприемете, с цел да намалите риска от затруднения, е да работите с висококвалифициран еластичен хирург.

Повечето пациенти са удовлетворени от резултата от пластичната хирургия.Например, уголемяването на гърдите (една от най-разпространените козметични процедури) има % на задоволство от над 95%.Това значи, че към момента 5% от дамите, подложени на този тип намеса, не са изцяло удовлетворени от резултата от процедурата.Отделянето на време за задълбочена подготовка и изборът да работите с висококвалифициран еластичен хирург е от решаващо значение, с цел да сте сигурни, че ще сте удовлетворени от резултата от вашата интервенция.

След като лекуването ви завърши, можете да очаквате да се приберете вкъщи, с цел да продължите с възобновяване.Тази дълготрайност на възобновяване може да варира от няколко седмици до няколко месеца според от съответната процедура, която сте имали.Независимо от това, това условие може да бъде неловко, изключително за хора, които имат доста взискателни графици.

В умозаключение

Преди да пристъпите към пластична хирургия, е безусловно значимо да проведете задълбочено изследване и да вземете поради както позитивните, по този начин и негативните страни.Посещението на консултация със сертифициран еластичен хирургможе да помогне да получите отговори на някои персонални въпроси.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР