Плащаме тежка цена за това, че от самото начало на

...
Плащаме тежка цена за това, че от самото начало на
Коментари Харесай

Варварство? Фашизъм? А второто освобождение какво беше?

Плащаме тежка цена за това, че през цялото време на посткомунистическия преход не поставихме демократизацията на нейната естествена основа - гражданска война за национална равноправност от непознато имперско господство. Дадохме контрола върху концепциите на националната народна власт в ръцете на отбранителни националисти с агентурен генезис и на откровени, маскирани като " национално мислещи " прислужници на мутиращия великодържавен интерес на Москва.

Нашите сътрудници в останалата част на някогашна Източна Европа не позволиха тази неточност. Те организираха национални демократични революции за възобновление на националния суверенитет, освободен от имперски надзор. От тази база те желаеха участие в Европейски Съюз и НАТО като интернационалните гаранти за новопридобитото си национално самоопределяне. 

Затова през днешния ден ние не можем да създадем нито крачка по пътя на своята същинска национална равноправност, без да бъдем " опаковани " от нашенските адепти на великодържавната агитация като " предатели на историята ", " национални предатели ", " чиновници на непознати ползи ". Крадецът вика " дръжте крадеца " и неприятното е, че го прави много безапелационно.

Ако унгарци, чехи и поляци реализираха своя либерален преход сполучливо, то една от главните аргументи за това е, че го показаха като антиколониална - антиимперска гражданска война срещу удушаващата хватка на Кремъл. " Товарищи - конец ", гласеше най-популярния афиш на първите демократични маджарски избори. 

Митология са упоритите изказвания, че българинът бил русофил, по тази причина не било допустимо у нас да посочим корена на злото. Ако българинът беше толкоз въодушевен русофил, великодържавната агитация и нейната местна медийна прислуга щеше въодушевено да популяризира Русия като мечтана цел за българското публично развиване - в посока Евразия.

Но хибридните стратези не вършат нищо сходно - те мълчат за това какво е през днешния ден Русия. Вместо това те гневно наказват " цивилизационния разпад " на Запада, към който огромното болшинство българи избра свободно да принадлежи. От както се помня, Западът " загнива ".

Проблемът е в това, че омерзената от руско-българска олигархична корупция и пладнежки обир маса елементарни българи бе накарана да повярва, че източникът на нейните проблеми - поляризация и неравноправие, липса на правдивост, корупция и обир по високите етажи на властта - е на Запад, а не на Изток. 

Перверзната природа на тази всеобща социална операция се демонстрира пред очите ни в многообразни реакции против демонтирането на МОЧА. То било " безчовечие ", " фашизъм ", " безнаказаност към историята " и " непризнателност " към " двойните освободители ". А заличаването на голям брой български монументи на възрожденци, починали във войните бойци, стотици църкви и манастири, бруталното префасониране на българската история и националните ни полезности през цялата втора половина на 20 век и до ден сегашен - това не е безчовечие и изменничество! 

За триумфите на великодържавната агитация съществена виновност има българския политически и публичен хайлайф, който изповядва полезностите на национална самостоятелност, демократично устройство и естествена принадлежност към Европа на българския народен план. Колцина от нас владеят дарбата да обяснят на българските жители, че в продължение на доста десетилетия враждебни имперски ползи им показват черното за бяло и назад?

Е, в случай че не можем да го разбираем - или просто безапелационно да го покажем, ще би трябвало да изтърпим по какъв начин четирихилядниците сполучливо опаковат преместването на МОЧА в музей като " изменничество ", а изкореняването на българската страна, ликвидирането на националния хайлайф и заличаването на българската национална памет - като " второ избавление ", като " подарък " на опустошителната сталинистка инвазия за българските " братушки ". 

Василий Българоубиец оставил на 100 души Самуилови воини по един едноок - да ги води. Трудно ми е да преценява колцина от нас резервираха по едно или по две очи след опустошителното ослепяване на българите, почнало с " второто избавление ".  Само че и зрящите са безпомощни да водят заслепените от великоимперската агитация по пътя на разсъдъка и на достойното съществуване и бъдеще за България. Един народ става нация когато солидарно споделя значимите за своята еднаквост полезности и вероятности за бъдеще. Ние като че ли вървим в противоположната посока - към все по-голямо разделяне и поляризация. Втори Паисий ли чакаме или " трето избавление "?

Коментарът е от профила на Огнян Минчев във фейсбук. Заглавието е на редакцията.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР