Плановите полети с изтребителите МиГ-29, спрени след катастрофата край Шабла,

...
Плановите полети с изтребителите МиГ-29, спрени след катастрофата край Шабла,
Коментари Харесай

Плановите полети с изтребителите МиГ-29 вече са възстановени

Плановите полети с изтребителите МиГ-29, спрени след злополуката край Шабла, към този момент са възобновени. Това стана ясно във Варна по време на най-мащабното обучение на военноморските ни сили.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов уточни, че отчетът на проверяващите за авиокатастрофата, при която почина майор Валентин Терзиев е справедлив.

„ Основните и съпътстващите аргументи, ние като военно управление, сме ги изтъквали в годините годишно в отчетите ни за положението на защитата – систематичното ни недофинансиране, проблемите с нальота, рисковата среда, в която работим. Това е за мен главното “, сподели Ефтимов.

„ Не става дума за пилотска неточност, желая дебело да го подчертая. Никъде не го написа в отчета. Вътре в отчета е казано всичко. Продължава следствие “, безапелационен е министърът на защитата Георги Панайотов.

14 страни и две от непрекъснатите групи на НАТО, част от силите за отговор на алианса се включиха в тазгодишното обучение „ Бриз “. В учението вземат участие над 30 бойни и спомагателни кораби и катери, три самолета и осем хеликоптера.

През деня бяха разиграни редица епизоди като интервенция по преодоляване на отвлечен търговски транспортен съд, отразяване на асиметрични офанзиви на море, както и пукотевица с артилерийски комплекс и зенитно-ракетен комплекс по въздушна цел.

Бяха употребявани и противоподводни бомби за отразяване на офанзива на подводница.

Учението завършва в неделя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР