Плановете на Илън Мъск за собствена компания за изкуствен интелект

...
Плановете на Илън Мъск за собствена компания за изкуствен интелект
Коментари Харесай

Мъск ще прави собствена компания за изкуствен интелект

Плановете на Илън Мъск за лична компания за изкуствен интелект стартират да излизат на фокус. Изпълнителният шеф на Twitter сподели, че желае да „ сътвори трета алтернатива “ за компания, която може да провокира OpenAI и Гугъл.

В изявление за Fox News Мъск сподели, че обмисля да назова начинанието „ TruthGPT “ и че задачата ще бъде да се сътвори „ ИИ, търсещ оптимално истината, който се пробва да разбере природата на Вселената “ и който „ да се надяваме да направи повече положително, в сравнение с щета. ”
-->
Мъск призна, че ще стартира начинанието си относително късно. Според източници Мъск неотдавна е подал документи за бизнес, наименуван X.AI Corp. Също по този начин е купил хиляди графични процесори и е наел откриватели от DeepMind за незнаен план за ИИ в Twitter. Не е ясно дали двете начинания са свързани. Известно е, че Мъск мести чиновници в фирмите си.

Мъск сподели, че мотивацията му произтича от опасения по отношение на посоката на ИИ и опасността, която може да съставлява за човечеството. Той беше покровител на OpenAI, за чието пускане оказа помощ през 2015 година само че се дистанцира от организацията след противоречие със Сам Алтман за това кой ще ръководи. 

Въпреки че не е ясно по какъв начин проектите на Мъск за изкуствен интелект могат да повлияят на Twitter, той разкри една идна функционалност за услугата, която ще разреши на потребителите по желание да криптират своите директни известия и че „ се надява да излезе не по-късно от идващия месец “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР