Планират изграждане на нов комплекс към Карин дом, съобщават от

...
Планират изграждане на нов комплекс към Карин дом, съобщават от
Коментари Харесай

Планират изграждане на нов комплекс към Карин дом

Планират създаване на нов комплекс към Карин дом, оповестяват от общественото заведение. В центъра следва да се интегрират обществени и просветителни, здравни и лечебни услуги за деца със специфични потребности и техните родители, както и обучителен център за експерти, работещи в сферата.

Карин дом поддържа фамилиите на деца от 0 до 3г. и развива една обществена услуга, която няма еквивалент в България – стратегия „ Ранна намеса “. Само през 2017 година от лечебните стратегии са се възползвали 373 фамилии от Варна, района и страната, посредством предоставяните две обществени услуги: Център за обществена рехабилитация и интеграция и Център “Ранна намеса ”.

От 2013 година услугите по програмата са част от обществената стратегия на Община Варна, като 52% от миналите деца през нея, не се нуждаят от прилагане на терапия, профилирани услуги или ресурсно подкрепяне в детското заведение.

За реализирането на новия комплекс Карин дом има поддръжка от Министерството на образованието, Министерството на труда и обществената политика, омбудсмана Мая Манолова, Община Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР