Планираното замразяване на наемите в Берлин нарушава германската конституция, заяви

...
Планираното замразяване на наемите в Берлин нарушава германската конституция, заяви
Коментари Харесай

Германското вътрешно министерство: Замразяването на наеми в Берлин е противоконституционно

Планираното заледяване на наемите в Берлин нарушава немската конституция, съобщи федералното министерство на вътрешните работи в имейл, изпратен до ДПА. Това мнение е изразило ведомството в отговор на питане от Кай Вегнер, член на ръководещия десноцентристки Християндемократически съюз (ХДС).

През октомври държавното управление на немската провинция Берлин утвърди заледяване на наемите за пет години, с цел да се опълчи на възходящите наеми на един от най-динамичните пазари на недвижими парцели.

Лявото държавно управление на провинция Берлин желае да замрази наема на жилища, издигнати преди 2014 година, както и да ограничи размера на наемите по новите контракти. Управата на провинцията се надява рестриктивните мерки да бъдат въведени от началото на идната година.

Според вътрешното министерство обаче провинция Берлин няма юридически права да одобри закон за ограничение на наемите, защото това е в пълномощията на федералното държавно управление.

През последните 10 години наемите внезапно набъбнаха в Берлин и други немски градове. Макар и относително по-евтин за живеене спрямо други европейски столици, Берлин има релативно висока безработица, а нивото на беднотия лиши доста хора от опцията да си намерят налично жилище. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР