Планираното посещение на държавния секретар на САЩ Майк Помпео в

...
Планираното посещение на държавния секретар на САЩ Майк Помпео в
Коментари Харесай

Анкара критикува Помпео преди турската му визита

Планираното посещаване на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в Турция е предшествано от скандал в сряда, когато Анкара разкритикува решението му да повдигне въпроса за религиозната независимост, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
ще бъде в Истанбул идващия понеделник и вторник като част от турне в седем страни, при което ще се спре също във Франция и елементи от Близкия изток.
 Помпео удостовери, че Съединени американски щати продават F-35 на ОАЕ Помпео удостовери, че Съединени американски щати продават F-35 на ОАЕ
Държавният секретар Майк Помпео удостовери, че Съединени американски щати възнамеряват да продадат първокласни бойни самолети F-35 на Обединените арабски емирства к...
За отбелязване е, че в Истанбул Помпео няма планувани срещи с висши турски чиновници. Единствените му планувани диалози са с Вартоломей I от Константинопол - духовният лидер на православните християни.
Държавният департамент съобщи, че Помпео желае да " разиска религиозни въпроси в Турция и района и да разпространява нашата мощна позиция във връзка с религиозната независимост по целия свят ". Срещата с патриарха ще пристигна четири месеца, откакто президентът Реджеп Тайип Ердоган трансформира емблематичния монумент „ Света София ” в Истанбул още веднъж в джамия.
деяние през юли. Турското външно министерство назова определената от Помпео тематика за визитата " изцяло без значение ".
" Би било по-подходящо за Съединени американски щати първо да се погледнат в огледалото и да покажат нужната сензитивност към нарушавания на правата на индивида в страната като расизъм, ислямофобия и закононарушения от ненавист ", се споделя в изказването на британски език.
 Помпео подлага на критика дейностите на Турция и начече Гърция дирек на стабилността Помпео подлага на критика дейностите на Турция и начече Гърция " дирек на стабилността "
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разкритикува едностранните дейности на Турция, като дефинира Гърция като „ дирек на стабилн...
По време на президентството на Доналд Тръмп връзките сред Вашингтон и неговия стратегически съдружник в НАТО вървяха ту нагоре, ту надолу. Ердоган е поддържал тесни персонални връзки с Тръмп и му се е обаждал непосредствено, с цел да се опита да повлияе на съответни политически решения. Но Анкара и Вашингтон също по този начин не бяха на „ ти ” заради поддръжката на Съединени американски щати за сирийско кюрдско опълчение, което Турция счита за сериозна опасност за сигурността.
Ердоган поздрави Джо Байдън за успеха му на изборите във вторник - цели три дни откакто тя бе планувана от американските медии.
Отделно няколко часа по-късно изпрати известие до Тръмп, като изрази признателност за " топлото другарство " и съобщи, че стои до него " без значение от това по какъв начин формалният резултат от изборите е заверен ".
От турското външно министерство не изясняват за какво никой от неговите чиновници. Но се отбелязва, че неговата „ реакция “ на визитата му „ е съответно предадена на американската страна, дружно с нашите препоръки вместо това да се концентрира най-вече върху усилването на съдействието сред нашите страни по районни и световни въпроси “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР